Menu
Laren doet inspiratie op bij Ajax

Laren doet inspiratie op bij Ajax

De hockeyers van Laren hebben vrijdagochtend een bezoek aan de training van Ajax gebracht. De nummer 10 van de Rabo Hoofdklasse was op de Toekomst om inspiratie op te doen in de strijd om lijfsbehoud. Coach Roelant Oltmans koos met een selectie vol Ajax-fans bewust voor een bezoek aan de koploper van de Eredivisie. Voor de Heren 1 van Laren werd het daardoor een bijzondere Goede Vrijdag.

In de strijd om de play-offs richting de Overgangsklasse te ontlopen, kijkt Roelant Oltmans verder dan trainingen en wedstrijden alleen. De hockeycoach probeert zijn team ook op andere manieren te inspireren en motiveren. Een bezoek aan de training van Ajax was daar vrijdag een mooi voorbeeld van. ,,We moeten de komende weken punten pakken om erin te blijven. Het leek me daarom goed om eens op een andere manier naar die wedstrijden toe te werken. En waar kan je dat beter doen dan bij de koploper van de Eredivisie? Ajax komt dit seizoen immers ook van ver en staat nu bovenaan. Hopelijk inspireert het onze spelers.”

Rody Hofkamp was een van de hockeyers die aandachtig de verrichtingen van Ajax 1 volgde. Tijdens de oefensessie zag hij hoe de spelers plezier beleefden aan een oefening waarbij paaseieren op het spel stonden. Op de vraag waarom Laren momenteel zo laag staat, had hij een duidelijk antwoord. ,,We hebben de afgelopen wedstrijden telkens met één goal verschil verloren. We waren er telkens dichtbij, maar staan daardoor al weken met lege handen.” Of het bezoek aan Ajax de hockeyers tot een mooie ontsnappingsrace heeft geïnspireerd zal de komende weken moeten blijken. Hofkamp: ,,Het was in ieder geval weer eens iets anders. We trainen vier keer in de week, dus dan is een activiteit als deze daar een mooie afwisseling op. Iedereen heeft zijn best gedaan om er vanochtend bij te zijn. Sommige jongens konden niet vanwege hun werk. Gelukkig kon ik er vanochtend wel bij zijn.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

Hockeycoach Roelant Oltmans nam zijn spelers vrijdag mee naar de training van Ajax. Hockeycoach Roelant Oltmans nam zijn spelers vrijdag mee naar de training van Ajax.
De Ajacieden streden om paaseieren tijdens de training. De Ajacieden streden om paaseieren tijdens de training.
Laren-hockeyer Wouter van Straten kijkt aandachtig naar de training. Laren-hockeyer Wouter van Straten kijkt aandachtig naar de training.
Kolbeinn Sigthórsson trainde net als Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter volop mee. Kolbeinn Sigthórsson trainde net als Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter volop mee.