Menu
Lasse Schöne boekt zege met Denemarken

Lasse Schöne boekt zege met Denemarken

Lasse Schöne leverde donderdag als invaller een bijdrage aan de 1-0-overwinning van Denemarken op Panama. Schöne stond nog maar 5 minuten in het veld in Brondby, toen Pione Sisto de enige treffer van de avond maakte. Eerder op de avond debuteerde Carel Eiting in het shirt van Jong Oranje.

Eiting speelde alleen het laatste kwartier mee in het oefenduel met Jong België. Bondscoach Art Langeler liet donderdag in Doetinchem maar liefst 7 spelers debuteren bij Jong Oranje. België nam al na 3 minuten een voorsprong. Obbi Oulare Mamadou strafte een fout van doelman Justin Bijlow genadeloos af.

Genadeklap
Jong Oranje-debutant Arnaut Groeneveld maakte na rust gelijk: 1-1. Na een fout in de defensie van de gastheren, bracht Dion Cools de Belgen weer op voorsprong. De 1-3 van Julien Ngoy was de genadeklap, waarna Alexis de Sart er zelfs nog 1-4 van maakte. Eiting wacht dinsdag een interland met Onder 20. In Zeist staat Oranje O20 vriendschappelijk tegenover de leeftijdgenoten van Tsjechië.

Carel Eiting debuteerde donderdag in het shirt van Jong Oranje.
Carel Eiting debuteerde donderdag in het shirt van Jong Oranje.

Lasse Schöne
Lasse Schöne zag Denemarken in het stadion van Bröndby lang gelijke tred houden met Panama. Schöne verving in de 64ste minuut oud-Ajacied Christian Eriksen. Nauwelijks 5 minuten later vierden de Denen eindelijk feest. Pione Sisto bracht Denemarken in de 69ste minuut aan de leiding in het oefenduel.

Schöne en zijn ploeggenoten gaven de zege in de resterende 20 minuten niet meer weg. De Denen oefen dinsdag opnieuw, dan tegen Chili. Het duel wordt in Aarhus gespeeld.

Rasmus Kristensen
Rasmus Kristensen stond donderdag in Wenen met Denemarken O21 tegenover de leeftijdgenoten van Oostenrijk. De verdediger was basisspeler en had daarmee een mooi aandeel in de royale 5-0-zege. De Denen komen dinsdag weer in actie. In Gori is Georgië de tegenstander in de strijd om EK-kwalificatie.

Johnsen & Noorwegen O21
Dennis Johnsen was donderdag 77 minuten van de partij in de vriendschappelijke interland van Noorwegen tegen Italië O21. De Ajacied begon in de basis. Het oefenduel in het Renato Curi-stadion in Perugia bleef onbeslist: 1-1. De Noren reizen mogelijk direct door naar Israël. In Tel-Aviv is Israël dinsdag de volgende opponent. Beide landen zijn dan verwikkeld in de EK-kwalificatiestrijd.

Lees ook: Interland-alert: Eiting maakt debuut bij Jong Oranje
Lees ook: Interlands: welke Ajacieden komen in actie

Tekst: Ajax.nl
Beelden: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Pro Shots