Menu
Lasse Schöne staat voor mooie mijlpaal

Lasse Schöne staat voor mooie mijlpaal

Na een turbulente voorbereiding vanwege de gezondheidstoestand van teamgenoot Abdelhak Nouri, speelt Ajax woensdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen. Voor Lasse Schöne niet zomaar een duel. Het is zijn 200ste officiële in Ajax-shirt. ,,Daar ben ik heel trots op", aldus de Ajacied, na afloop van de afsluitende training in de Allianz Riviera in Nice.

De eerstvolgende wedstrijd is je 200ste voor Ajax
,,Ik ben niet zo bezig met statistieken, maar 200 wedstrijden is niet niets. Dat is een aantal waarvan ik hoopte het te halen toen ik van NEC naar Ajax kwam. Dat het ook gebeurt, is iets heel moois en unieks. Ik ben er super blij mee en trots op dat ik dit aantal bij deze mooie club heb mogen spelen. Ik weet niet welke Deen de meeste wedstrijden voor Ajax achter zijn naam heeft. Dat is ook niet echt een streven, maar ik sta wel in een mooi rijtje Denen.”

Om bovenaan dat lijstje te komen, moet de 31-jarige Deen nog geduld hebben. Sören Lerby prijkt namelijk met 269 wedstrijden voor Ajax aan kop.

De memorialwedstrijd voor Johan Cruijff was één van de meest bijzondere duels voor Lasse Schöne.
De memorialwedstrijd voor Johan Cruijff was één van de meest bijzondere duels voor Lasse Schöne.

De bijzonderste?
,,
De wedstrijden die mij het meeste zijn bijgebleven, zijn natuurlijk de UEFA Europa League-finale, de kampioenswedstrijden, de bekerfinale. Ook al verloren we die finales, ze blijven je wel bij. Ook de memorialwedstrijd voor Johan Cruijff was heel bijzonder. We hebben Champions League gespeeld en ook daarvan zijn er genoeg wedstrijden mij bijgebleven. Ik kan daar alleen maar met een heel trots gevoel op terugkijken.”

Gelijk weer Europees
Vorig seizoen eindigde met de Europese finale tegen Manchester United en de eerste wedstrijd van dit seizoen is weer een belangrijke Europese. ,,Ja, we moeten er gelijk hard tegenaan, tegen Nice moeten we er staan. We hebben moeilijke en turbulente weken achter de rug. Als we het veld op gaan tegen Nice moeten we gefocust zijn op de wedstrijd en dat zijn we ook."

,,Vooral met wedstrijden en trainingen kan die knop worden omgezet, want daar ben je wel even mee bezig. Natuurlijk gaan je gedachten daarna gelijk weer terug naar Appie. We zien ook allemaal zijn 'plekkie' in de kleedkamer. Natuurlijk zijn we daar mee bezig. Dan is het juist fijn dat je tijdens trainingen of wedstrijden even op voetbal gefocust kunt zijn. Dan heb je een doel. En we hebben elkaar.”

Stay strong my friend! Our thoughts are with you and your family

Een bericht gedeeld door Lasse Schöne (@lasse.schone) op

Marcel Keizer aan het roer
,,De nieuwe trainer bevalt goed. We zijn nu drie weken bezig. Hij gaf tijdens deze training veel complimenten ja. Natuurlijk is dat lekker, maar als je het niet goed doet, hoor je het ook. Je moet als trainer ook niet alleen maar de positieve dingen belichten, maar daar een tussenweg in vinden. Dat doet hij goed. Dat hij net tijdens de training zo complimenteus was, komt ook omdat we een wedstrijd voor de boeg hebben. Hij wil dat wij met een goed gevoel naar de wedstrijd gaan.”

Verwachting
,,
Nice eindigde vorig jaar als derde. Dat is een geweldige prestatie en ze hebben een heel goed team. Ze zullen ons, denk ik, een beetje het spel laten maken en zelf loeren op de counter. Maar we zullen zien, misschien gooien ze het wel helemaal om. Dat weet je niet. Vorig seizoen waren we thuis bijna onverslaanbaar en konden we het ons soms veroorloven uit te verliezen. Al doe je dat liever niet. Maar we moeten hier een goed resultaat neerzetten en het volgende week afmaken in de ArenA. Natuurlijk hopen we op de overwinning, maar 1-1 is ook een prima resultaat.”

Waarom Ajax deze wedstrijd gaat winnen?
,,Ik denk dat wij door moeten gaan met datgene waarmee we de laatste maanden bezig zijn. We hebben een goede weg ingeslagen en deze trainer moet natuurlijk zijn eigen ditjes en datjes er nog invlechten, maar zag ook dat het goed liep. Ik denk dat we daarop voort moeten borduren. Dat we dat doen, is ook wel te zien. Ook in de oefenwedstrijden, al hebben we die niet allemaal gewonnen. We groeien per dag. Ik denk dat als we morgen spelen zoals we kunnen, we dat goede resultaat gaan pakken.”

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, Gerard van Hees, Lisa Hartog