Menu
Late gelijkmaker domper voor Ajax Vrouwen in deel 2 tegen Twente

Late gelijkmaker domper voor Ajax Vrouwen in deel 2 tegen Twente

De Ajax Vrouwen zijn er dinsdagavond niet in geslaagd winnend uit de strijd te komen tegen FC Twente. In deel 2 van het vrijdag gestaakte duel werd vlak voor tijd de gelijkmaker geïncasseerd: 1-1.

Het duel werd vrijdag bij een 1-0-stand in de rust gestaakt door bar winterweer. Hoewel Koning Winter Nederland nog niet definitief achter zich heeft gelaten, kon er toch gespeeld worden. Het veld was overdag met man en macht sneeuwvrij en dus speelklaar gemaakt.

Inessa Kaagman aan het werk op een sneeuwvrije grasmat.
Inessa Kaagman aan het werk op een sneeuwvrije grasmat.
Davina Philtjens in duel.
Davina Philtjens in duel.
Stefanie van der Gragt aan zet.
Stefanie van der Gragt aan zet.
Teleurstelling na de gelijkmaker.
Teleurstelling na de gelijkmaker.
Marjolijn van den Bighelaar.
Marjolijn van den Bighelaar.

Geen wijzigingen
Behoudens de verbeterde omstandigheden was er niet veel veranderd ten opzichte van vrijdag - toen Desiree van Lunteren de enige goal van de eerste helft maakte. De Ajacieden traden met dezelfde basiself aan.

Van Lunteren kreeg ook de eerste kans van de tweede helft, op vrijwel identieke positie als haar goal van vrijdag, maar zag ditmaal de inzet gekeerd worden. Een kans op het verdubbelen van de score volgde 2 minuten voor tijd opnieuw, maar een scrimmage na een strakke voorzet vanaf links leverde op miraculeuze wijze geen goal op.

57. Een goede kans voor Van Lunteren, maar de bal wordt van richting gekeerd.#ajatwe pic.twitter.com/ejwKXrYd4t

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 12 december 2017

Venijn in de staart
Het missen kwam de Ajax Vrouwen duur te staan. Een minuut voor tijd kwam Twente op gelijke hoogte. Aan de stand veranderde vervolgens niets meer, ook al werd Twente-speelster Myrthe Morrees na een opstootje met rood van het veld gestuurd.  

'Dit was niet nodig'

,,Er was niets aan de hand, we hebben zelfs nog wat mogelijkheden gehad'', stelt trainer Benno Nihom. ,,Dit was niet nodig. Zij klapten er bovenop en gokten op dat ene moment. En ja, die hebben ze gekregen. FC Twente viert het alsof ze kampioen geworden zijn, maar wij staan bovenaan en we gaan rustig verder. Natuurlijk was een ruimere voorsprong lekkerder geweest, maar we moeten niet in paniek raken. Vrijdag spelen we tegen ADO Den Haag en daar moeten we gewoon weer 3 punten pakken.''

Benno Nihom.
Benno Nihom.

'We hadden de wedstrijd op slot kunnen gooien'

Ook van Lunteren blikt kritisch terug: ,,Er was niks aan de hand en we hebben vrij weinig weggegeven. We creëren wel 2 kansen en het is dan jammer dat die er niet in gaan. Zo hadden we de wedstrijd op slot kunnen gooien. En dan gaat er zo’n lullige vrije trap in. Voor ons is dat zuur.''

Een balende Desiree van Lunteren & Merel van Dongen.
Een balende Desiree van Lunteren & Merel van Dongen.

Ajax Vrouwen – FC Twente Vrouwen: 1-1 (1-0). 42. Van Lunteren 1-0, 88. Morrees 1-1

Ajax Vrouwen: Sarasola, Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Reichardt, Van Lunteren, Kaagman (82. Van Den Abbeele), Bakker (89. De Sanders), Van den Bighelaar  

Bekijk ook: Sneeuw spelbreker tijdens topper Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé