Menu

Late treffer verpest derby voor Hersi

Door een late treffer van Hofs heeft Vitesse op de valreep gelijkgespeeld tegen NEC, 2-2. De middenvelder had de Arnhemmers halverwege de tweede helft ook op voorsprong gezet. Door twee doelpunten van invaller Hersi had NEC daarna de rollen omgedraaid.

Youssouf Hersi mocht invalllen voor Jarda Simr en scoorde zondag al weer zijn achtste en negende treffer voor NEC.

Op bezoek bij een weerloos en wederom naïef verdedigend Volendam, met Ruud Kras, verzekerde PSV zich zondag voor het achtste seizoen op rij van deelname aan de Champions League. Door de ruime zege (0-5) van PSV op de grootste kandidaat voor rechtstreekse degradatie kon Ajax gisteren geen kampioen worden. Het vierde doelpunt uit de monsterzege werd ingeleid door Ruud Kras die na een fout Kezman in staat stelde 0-4 te scoren.

Nourdin Boukhari speelde met NAC in een fantasie-opstelling bij AZ. Maar liefst elf selectiespelers ontbraken door blessures en schorsingen. Trainer Lokhoff was zelfs genoodzaakt om de 16-jarige Julian van Houselt als wisselspeler mee te nemen. Toch lukte het NAC om een gelijkspel af te dwingen. Meerdink en oud-Ajacied Landzaat scoorden voor AZ. Boussaboun en Diba maakten gelijk.

Kiran Bechan, die zelf niet in actie kwam, zal nacompetitie spelen. Sparta won namelijk de derby tegen Excelsior met 3-2.

Holland Casino Eredivisie
> Topscorer van de dag: 3, Sonck (Ajax).
> 32ste speeldag, 9 wedstrijden
> Toeschouwers: 121.986, totaal: 4.591.507.
> Best bezochte wedstrijd: Feyenoord - FC Groningen 39.600.
> Slechtst bezochte wedstrijd: FC Volendam - PSV 4807.
> Rode kaarten: 1 (Schoenmakers/FC Groningen), totaal: 43.
> Gele kaarten: 24, totaal: 841.
> Meeste kaarten: 5, FC Volendam - PSV (Haverkort) 5x geel.
> Doelpunten: 29, Seizoenstotaal: 840.
> Hoogste score: 5, FC Volendam - PSV 0-5, FC Zwolle - Ajax 0-5.
> Snelste treffer: 12. Ooijer (PSV), 12. Vicelich (Roda JC).