Menu
'Laten we hopen dat er nog veel volgen!'

'Laten we hopen dat er nog veel volgen!'

Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd is het de beurt aan een Ajax-jeugdspeler om de bal zo lang mogelijk in de lucht te houden. In de rubriek Hooghouden maken we kennis met jeugdspelers die de uitdaging aangaan. Tijdens Ajax –AZ hoopt Reijer Landzaat hoge ogen te gooien in een volle Amsterdam ArenA.

Even voorstellen
,,Mijn naam is Reijer Landzaat. Ik speel dit seizoen in Onder 11. Ik ben gisteren (maandag, red.) 11 jaar oud geworden. Meestal sta ik linksbuiten, maar soms ook op het middenveld of zelfs rechtsback! Het leukste vind ik het om centraal op het middenveld te spelen. Je komt dan veel aan de bal en moet veel rennen. Ook is het leuk om een assist te geven. Dat is in mijn ogen leuker dan zelf scoren. Als je met z’n tweeën op de keeper afgaat, kan je het beste afleggen op je teamgenoot vind ik!’’

Ajax-AZ
,,Mijn voorspelling is dat Ajax met 3-0 gaat winnen. Klaassen maakt de 1-0 en daarna scoren Ziyech en Schöne! Hopelijk kan Dolberg ook weer spelen."

Held
,,Mijn favoriete speler van Ajax is momenteel David Neres. Hij is heel snel, kan goede trucjes, maar speelt ook op tijd af. Dat is erg knap. Ik was heel blij dat hij zondag zijn eerste doelpunt in het eerste maakte! Het was ook nog eens een hele belangrijke tegen Feyenoord. Laten we hopen dat er nog veel volgen."

Tekst en beeld: Ajax.nl