Menu
Le Sports nieuwe sponsor van Ajax

Le Sports nieuwe sponsor van Ajax

Ajax heeft met het Chinese Le Sports een sponsorovereenkomst en mediapartnerschap gesloten. Le Sports is onderdeel van het grote Leshi Internet Information & Technology (kortweg LeTV) en is het grootste online videobedrijf van China. LeTV distribueert via internet unieke content aan zijn klanten.

Het partnership tussen Ajax en Le Sports loopt tot juni 2018. Naast een financiële investering in Ajax, zorgt de overeenkomst ook voor meer zichtbaarheid van de club in China.

Klanten van Le Sports krijgen per 1 november Ajax-content te zien en het bedrijf mag zich in China officieel met Ajax associëren. Le Sports is als partner van Ajax alleen in China zichtbaar. Gezamenlijke acties worden de komende jaren verder uitgewerkt.  

Vier grote Chinese sponsors
Directeur Edwin van der Sar is verheugd over de samenwerking: ,,China is een heel interessant land voor Ajax. Le Sports is daar een van de meest invloedrijke internetbedrijven en kent een rijke ervaring in de sport. De zichtbaarheid die Ajax met de samenwerking met Le Sports realiseert, is niet alleen relevant voor de club, maar ook voor partners als adidas. Ajax denkt door de samenwerking nog beter in staat te zijn de Chinese Ajax-fan te bereiken en voor Chinese partners extra promotiemogelijkheden te realiseren. Met Sengled, CST, Huawei en Le Sports hebben we nu vier grote Chinese sponsors.”

Lei Zhenjian, CEO van Le Sports reageert op de samenwerking: ,,Ajax is een voetbalclub met een rijke geschiedenis en heeft vooral een bijzondere reputatie op het gebied van zijn jeugdopleiding. Als één van de leiders in de Chinese sport-industrie heeft Le Sports zijn ogen gericht op de duurzame ontwikkeling van het Chinese voetbal. Hopelijk draagt de samenwerking hier verder aan bij."

De samenwerking houdt verder in dat Le Sports en Ajax TV samen video’s gaan distribueren: hoogtepunten van wedstrijden, trainingen, historische momenten, Top 10 doelpunten en exclusieve interviews met spelers en coaches komen de komende maanden online. Daarnaast komt Le Sports ook een aantal keer met een eigen filmploeg naar Amsterdam om zelf programma’s over Ajax te produceren.