Menu
Leden Ajax Kids Club beleven topdag

Leden Ajax Kids Club beleven topdag

Woensdagmiddag was sportcomplex de Toekomst het domein van de leden van de Ajax Kids Club. De jeugdige fans van Ajax beleefden een geweldige dag met hun helden.

Al ver voor het hek opengaat staat een flinke rij kinderen voor de poorten van de Toekomst. Na de besloten ochtendtraining van Ajax, wordt er vanaf 13.30 uur ruim baan gemaakt voor de leden van de Ajax Kids Club. Een flinke afvaardiging - zo’n 700 in getal – is met hun ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen naar Amsterdam gekomen voor de Ajax Kids Club Voetbaldag. En dat betekent: clinics, springkussens, fotosessies met de ‘cup met de grote oren’ én, niet te vergeten, handtekeningen van de spelers scoren.

De lentezon doet deze middag goed zijn best. Terwijl het ook op de Toekomst over kampioensdromen gaat, gaan de spelers aan het einde van de middag naar huis. ‘In burger’ verlaten ze het sportcomplex van Ajax, al is dat met de enthousiaste fans geen garantie om niet herkend te worden. Sterker nog; de leden van de Ajax Kids Club weten ze als geen ander te vinden. Nog even een praatje, krabbel of foto, waarna de Ajacieden zich weer rustig op het beslissende weekend in de Eredivisie kunnen richten.

De Ajax Life-caps kwamen goed van pas bij het zonnige weer. De Ajax Life-caps kwamen goed van pas bij het zonnige weer.

Ook de 9-jarige Ricardo Dekker kent alle Ajacieden. De pechvogel uit Hardinxveld-Giessendam brak begin maart bij een auto-ongeluk zijn been toen hij met zijn vader op weg was naar het Ajax Life Supportersfeest in Gorinchem. Deze woensdagmiddag haalt hij de schade ruimschoots in. Zijn gipsen been is volgeschreven met handtekeningen en gelukswensen van de spelers. ,,Helemaal super dit”, klinkt het enthousiast. Voor even is hij zijn pijnlijke been vergeten.

Als de spelers na een intensieve middag met de fans 'in burger' de rust opzoeken, is er in de kantine van de Toekomst ruimte voor patat en andere versnaperingen. Aan de grote ronde tafel zit Sjaak Swart. ,,Ga maar even op de foto met die meneer, dat is leuk voor opa”, klinkt het uit de mond van een moeder. Gewillig poseren haar zonen met Mister Ajax. Zoals altijd neemt het erelid van Ajax rustig de tijd voor de fans. Binnenkort zullen ze van hun opa ongetwijfeld mooie verhalen horen over de illustere nummer 8. Wie weet komt de onlangs verschenen biografie van Mister Ajax nog wel pas bij een toekomstige boekbespreking op school…

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wil je ook lid worden van de Ajax Kids Club? Schrijf je dan hier in!

Al ver voor de opening stonden de leden van de Ajax Kids Club in de starthouding. Al ver voor de opening stonden de leden van de Ajax Kids Club in de starthouding.
Ook de Ajacieden lezen Ajax Life. Ook de Ajacieden lezen Ajax Life.
Het nieuwe uittenue was een ware hit op de Toekomst. Het nieuwe uittenue was een ware hit op de Toekomst.
De Jong ziet toe hoe de fans het er vanaf brengen. De Jong ziet toe hoe de fans het er vanaf brengen.
Handtekeningen uitdelen maakt dorstig! Handtekeningen uitdelen maakt dorstig!
Ook mascotte Lucky was woensdagmiddag uiteraard present. Ook mascotte Lucky was woensdagmiddag uiteraard present.
Het was druk op de Toekomst. Het was druk op de Toekomst.
Een souvenir uit de Ajax Fanshop mag uiteraard niet ontbreken op deze dag. Een souvenir uit de Ajax Fanshop mag uiteraard niet ontbreken op deze dag.
Ricardo Dekker liet zijn gipsen been signeren door de Ajacieden. Ricardo Dekker liet zijn gipsen been signeren door de Ajacieden.
De leden van de Kids Club werken aan hun balgevoel. De leden van de Kids Club werken aan hun balgevoel.