Menu
Leden ECA in ArenA

Leden ECA in ArenA

Een bestuursdelegatie van de European Club Association was dinsdag in de Amsterdam ArenA. Onder meer ECA-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge gaf acte de presence in het stadion.

De aanwezige vertegenwoordigers van de European Club Association (ECA) poseren op het bordes van de Koninklijke Loge. Henri van der Aat (rechts) was 's middags ook aanwezig bij de vergadering. De aanwezige vertegenwoordigers van de European Club Association (ECA) poseren op het bordes van de Koninklijke Loge. Henri van der Aat (rechts) was 's middags ook aanwezig bij de vergadering.

De European Club Association werd opgericht in januari 2008 als vervanger van de G14. In totaal zijn 137 Europese clubs vertegenwoordigd in de ECA, waaronder ook Ajax. Het executive board van de ECA voert voortdurend overleg; met de aangesloten clubs en met andere voetbalpartijen zoals bonden en toernooiorganisatoren. De toekomst van het voetbal en de jeugdopleiding zijn onderwerpen die altijd hoog op de agenda staan.
De Ajax-directieleden Rik van den Boog en Henri van der Aat schudden de gasten de hand, waarna Van der Aat ook bij de vergadering present was. De clubbestuurders verlieten de ArenA weer in de middag. Naast Rummenigge (vertegenwoordiger van FC Bayern München) en Maarten Fontein, van eind 2005 tot begin 2008 algemeen directeur van Ajax maar nu in dienst van AZ, waren de volgende ECA-vertegenwoordigers vandaag present in Amsterdam:
Umberto Gandini (AC Milan), John McClelland (Glasgow Rangers), Rick Parry (Liverpool), Ernesto Paolillo (Internazionale), Fernando Gomes (FC Porto), Nils Skutle (Rosenborg BK), Itamar Chizik (Maccabi Haifa), Damir Vrbanovic (Dinamo Zagreb).