Menu
Leden HFC te gast in skybox ArenA

Leden HFC te gast in skybox ArenA

60-plussers en senioren van de Koninklijke HFC uit Haarlem zagen Ajax - AZ zondag vanaf een bijzondere plek in de Amsterdam ArenA. Op uitnodiging van de VriendenLoterij kregen leden van de oudste voetbalclub van Nederland een skyboxarrangement aangeboden. Vanuit de skybox zag het gezelschap Ajax met 4-0 winnen van AZ. Ajacied Heini Otto kwam nog even kennismaken met de senioren van HFC.

Stichting Meer dan Voetbal en het Nationaal Ouderenfonds willen 60-plussers bewust maken van een gezonde leefstijl en het sociale contact tussen ouderen bevorderen. Eind 2013 introduceerden deze organisaties daarom samen het maatschappelijke project OldStars dankzij een extra bijdrage van de VriendenLoterij voor dit project. OldStars richt zich op 60-plussers die graag nog een balletje willen trappen bij hun favoriete club. De spelvariant die wordt gespeeld heet ‘Walking Football'. Bij Walking Football mogen de deelnemers niet rennen om blessures te voorkomen. HFC is sinds kort ook begonnen met Walking Football.

,,60-plussers voetballen bij ons niet alleen om in beweging te blijven. Het sociale element is net zo belangrijk’’, vertelt een HFC’er. ,,Daarom vonden we het erg leuk dat we op uitnodiging van de VriendenLoterij met zijn allen Ajax - AZ vanuit de skybox mochten bekijken.’’

Bij de VriendenLoterij is het mobiele nummer van de deelnemers hun lotnummer. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De VriendenLoterij steunt bewust jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen. Ajax ontving dit jaar een bijdrage van ruim 910.000 euro van de VriendenLoterij.

Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: ,,Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie ondersteunen wij Eredivisieclubs bij de financiering van onder andere trainingsfaciliteiten voor hun jeugdopleiding. De clubs gebruiken onze schenking ook voor het opzetten van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma's.''

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Pascal Fielmich