Menu

Leeroy Echteld stagiair bij Jong Ajax

Leeroy Echteld loopt sinds een kleine week stage bij Jong Ajax. De 33-jarige Almeerder speelde onder meer voor Haarlem, Heerenveen, Cannes en Heracles. De oud-prof volgt de cursus Oefenmeester 1 van de KNVB en werkt de komende tien maanden twee keer per week op het trainingsveld voor de Arena.

,,Dit is heerlijk", vindt Echteld. ,,Je kunt het toch niet beter treffen? Tien maanden is natuurlijk wel pittig, maar dat is een kwestie van even doorzetten. Mijn band met Ajax? Ik heb er in de jeugd gevoetbald en mijn zoontje speelt sinds dit seizoen in de F-jes."

Gerard van der Lem is ook tevreden met zijn stagiair. De twee hebben ook een speciale band. Toch? ,,Ja. Ik heb hem van DWS naar Haarlem gehaald, in een geweldig gevecht met Louis van Gaal die toen assistent-trainer van AZ was. Dat heb ik gewonnen met al mijn trucs."

,,Ik kan hem er zeker bij hebben. Helemaal omdat hij zelf in de jeugdopleiding van Ajax heeft gespeeld en dus weet wat er van de spelers wordt gevraagd. Het is de bedoeling dat Leeroy mee gaat in het hele programma en er zal ongetwijfeld een moment komen dat hij met de spelers aan het werk gaat. Dat is de beste leerschool. Hier kun je het doen en word je nog niet beoordeeld.”