Menu
Leeroy Owusu verlengt contract

Leeroy Owusu verlengt contract

Ajax en Leeroy Owusu hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2016. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat in op 1 januari 2015 en loopt tot en met 30 juni 2019.

Owusu werd op 13 augustus 1996 geboren in Purmerend. De verdediger speelt vanaf 2004 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 11 augustus 2014 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler Leaguewedstrijd Ajax – Telstar (3-0). Tot nu toe speelde Owusu 12 officiële wedstrijden in Jong Ajax.

De jonge back tekende donderdag alweer zijn tweede contract bij de club. ,,Net als anderhalf jaar geleden bij mijn eerste contract ben ik erg trots en blij. De club heeft veel vertrouwen in me en beloont dat nu. Dit wil ik graag terugbetalen.’’

Leeroy Owusu verlengde donderdagmiddag zijn contract bij Ajax tot en met 30 juni 2019. Leeroy Owusu verlengde donderdagmiddag zijn contract bij Ajax tot en met 30 juni 2019.

Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars is blij met de verlenging van het contract van Owusu: ,,Leeroy heeft een fantastische start bij Jong Ajax gemaakt en heeft grote stappen in zijn ontwikkeling gezet. Dit is een beloning daarvoor. Dat we zijn contract tot 2019 verlengen, geeft aan dat we vertrouwen in hem hebben.” Tot slot somt Overmars de kwaliteiten van de jonge vleugelverdediger op: ,,Hij is snel, sterk, wendbaar en zit er kort op. Daarom is het echt lastig om tegen hem te spelen.’’

Bekijk straks het interview met Leeroy Owusu en Marc Overmars op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees