Menu
'Leerzaam duel voor Ajax C2'

'Leerzaam duel voor Ajax C2'

In het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV is wekelijks aandacht voor de verrichtingen van de Ajax-jeugd. Dinsdag zijn de talenten uit de C2 en B2 voetballend aan het werk te zien. Frank Peereboom (foto) blikt op deze plek alvast terug op de 'leerzame overwinning' van zijn C2 op FC Utrecht C2. De B2 van trainer Yannis Anastasiou had weinig moeite met Argon B1: 3-0.

Ajax C2 begon met het duel met FC Utrecht C2 aan de nieuwe voorjaarscompetitie. De Amsterdammers besloten de eerste seizoenshelft (najaarscompetitie) op de eerste plek. De beste zes clubs uit de noordelijke competitie zijn samengevoegd met de beste zes clubs uit de zuidelijke variant. ,,De nieuwe competitie is er dus een stuk sterker op geworden’’, vertelt Ajax-jeugdtrainer Frank Peereboom. De voorbereiding van Peerebooms C2 bestond vooral uit het pakken van broodnodige rust. Na de eerste trainingsweek van 2012 namen de Ajacieden deel aan een mini-toernooi waaraan ook PSV en het Zwitserse Grasshoppers deelnamen. ,,Daar kwamen we goed voor de dag’’, vervolgt C2-trainer Peereboom, die zijn ploeg op de Toekomst tegen de Utrechters desondanks een valse start zag maken.

Utrecht-talent Dennis van Schuppen drukte het overwicht van de gasten voor rust uit in twee treffers. Frank Peereboom: ,,We hebben afgelopen week goed getraind, maar in de eerste helft liepen we toch vooral achteruit. Daarbij werden de ballen vaak breed gespeeld. Op achteruit lopen en balletjes breed spelen trainen we natuurlijk niet. Utrecht speelde ook goed man-op-man, waardoor wij maar niet los kwamen van de tegenstander. In de eerste helft heb ik niet het juiste Ajax gezien. Zoals we toen speelden, kon niet. Het was geen onwil bij de jongens, maar het lukte ons gewoon niet.’’

De Ajacieden van Frank Peereboom knokten zich knap terug van een 0-2 achterstand. De Ajacieden van Frank Peereboom knokten zich knap terug van een 0-2 achterstand.

,,In de rust ben ik boos geworden en heb ik twee wissels toegepast. Javairo Dilrosun en Dani de Wit gingen naar het middenveld. Met Zian Flemming speelden we verder ‘met de punt naar achter’ op het middenveld. Daarmee stonden we wel goed.’’ De C2 leek, na zichzelf te hebben verlost van de Utrechtse druk, herboren. Javairo Dilrosun tekende voor de 1-2, waarna Kenneth Aninkora kort daarop gelijk maakte. Via Mees de Wit (op aangeven van Dilrosun) namen de Ajacieden voor het eerst een voorsprong. Aninkora (assist Timothy Fosu Mensah) tekende met zijn tweede treffer voor de 4-2 eindstand.

,,Ik wil de jongens ook een groot compliment maken voor de tweede helft’’, besluit Peereboom. ,,In de tweede helft heb ik het Ajax gezien dat de eerste seizoenshelft terecht als eerste is geëindigd. Dat we ons terugknokten van een 0-2 achterstand is leerzaam, want zo’n achterstand is ons nog niet eerder overkomen.’’ Vrijdagavond vervolgen de Ajacieden uit de C2 de nieuwe competitie met een uitwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Feyenoord C2. De ‘kleine Klassieker’ wordt vrijdagavond vanaf 18:00 uur gespeeld in Rotterdam. Twee dagen later staat de grote Klassieker op het programma in de Maasstad.

De Ajacieden uit de B2 hervatten het seizoen afgelopen weekend met een 3-0 overwinning op Argon B1. Sem Witteveen, Leeroy Owusu en Pelle Clement tekenden voor de treffers. ,,We zijn het nieuwe jaar goed begonnen met, bij vlagen, erg goed voetbal’’, blikt B2-trainer Yannis Anastasiou tevreden terug. Enige minpunt was de liesblessure die Jordy Bruijn opliep. ,,Mijn backs speelden bijvoorbeeld goed op buitenspel, terwijl onder meer ook de spits goed bezig was. Hij kreeg ook goede voorzetten vanaf de flanken. We speelden dominant en maakten op de juiste momenten de goede keuzes. Hopelijk houden we dit in de tweede helft van het seizoen goed vol. En blijven de spelers zich goed door ontwikkelen.’’

De B2 speelt zaterdag vanaf 14:30 uur een thuiswedstrijd tegen De Graafschap B1. Het duel wordt gespeeld op de Toekomst en is gratis toegankelijk.

Bekijk dinsdag de samenvattingen van de C2 en B2 in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar de video's van Ajax TV

Ajax B2 was op de Toekomst met 3-0 te sterk voor ARGON B1. Ajax B2 was op de Toekomst met 3-0 te sterk voor ARGON B1.