Menu
Leerzaam gelijkspel voor Ajax E1

Leerzaam gelijkspel voor Ajax E1

Na uitstekend uit de winterstop te zijn gekomen, met klinkende overwinningen op PSV, NEC, KHFC en een KNVB- selectie, was het eindelijk tijd voor de eerste competitiewedstrijd in 2013.

Ajax E1 – DWS D1 (2-2)

DWS D1 was onze tegenstander afgelopen zaterdag, een fysiek team, een middenmoter met fanatieke maar zeer sportieve begeleiding. Onze mannen waren met name in de 1e helft een beetje onder de indruk van de lengte en het fysiek van DWS, daarnaast zette DWS ons over het hele veld snel onder druk, helemaal niet erg, lekker juist, daar leren we van. We kwamen nog wel op 1-0 door een eigen doelpunt van een DWS-speler, maar hebben voetballend veel te weinig gebracht, en ja als wij niet voetballen tegen dit soort tegenstanders, maar mee gaan in het fysieke geweld dan krijgen we het moeilijk, dan gaat het verschil van twee jaar in leeftijd in alles zichtbaar worden.

Na een rust kwamen we iets meer aan voetballen toe, er werd beter samengespeeld, echter op dat moment tegen de verhouding in kwam DWS kwam op 1-1 door een vrije trap van 20 meter.
Door een penalty kwamen we snel weer op voorsprong 2-1, maar twee minuten later was het alweer gelijk, door een mooi genomen corner van DWS die in één keer in ons doel viel.

De laatste 10 minuten kregen we nog een paar kansjes, maar ook DWS had zomaar 3-2 kunnen maken, al met al van onze kant geen lekkere wedstrijd, maar goed mannen we zijn geen robots, zijn gemiddeld 10 jaar en jullie doen elke week je best om er iets moois van te maken.

Komende zaterdag tegen de nummer 2 van onze competitie AFC, een prima voetballend team met allemaal 1e jaars D-pupillen, succes, veel plezier, dan komt de rest vanzelf.

DWS heeft een fysieke ploeg DWS heeft een fysieke ploeg