Menu
Leerzame lessen in Norwich

Leerzame lessen in Norwich

Luttele uren na de luchtreis van Southampton naar Norwich maakten twee groepen Ajacieden kennis met Norwich. De basisspelers uit de oefenwedstrijd tegen Southampton bleven, al voetvolleyend, dicht bij het Dunston Hall Hotel. De overige Ajacieden trokken voor hun trainingsarbeid naar Colney Training Centre, het trainingscomplex van Norwich City. Een sfeerschets vanaf beide velden.

18:04 uur, Colney Training Centre

Als de groep wissels en tribuneklanten uit het treffen met Southampton met een rondo is opgewarmd roept assistent-trainer Hennie Spijkerman de Ajacieden bij zich. De assistent-trainer legt kort uit wat hij van zijn spelers verwacht. De Boer is achtergebleven met de Ajacieden bij het statige Dunston Hall Hotel. ,,Hooghouden, dribbelen. Jongleren, dribbelen. Dansen, dribbelen.’’ Klinkt het kort daarop over het gladgeschoren trainingsveld. De opdrachten worden feilloos uitgevoerd. Voetbalplezier staat voorop. Bal onder de voet, achteruit. En vooruit. En tussen de voeten. De adidas-ballen gaan soepeltjes van voet tot voet, van kleurige kicks tot kicks. Met korte dribbels wordt de techniek gepolijst. Alles om zo goed, fit en scherp aan de officiële start van het voetbaljaar 2012 – 2013 te verschijnen.

Hennie Spijkerman: 'Hooghouden, dribbelen. Jongleren, dribbelen. Dansen, dribbelen' Hennie Spijkerman: 'Hooghouden, dribbelen. Jongleren, dribbelen. Dansen, dribbelen'

18:40 uur, Dunston Hall Hotel

Een kleine vijftien kilometer verderop wagen de basisspelers uit de met 0-1 gewonnen friendly tegen Southampton zich aan een mini-voetvolleytoernooi. Het plaatje is feeëriek. Het speelveld wordt aan de ene kant begrensd door het grindpad richting Dunston Hall. Aan de overkant van het grasveld staat een kleine stenen toren. De geluiden van services en gekopte ballen weerkaatsen tegen de eeuwenoude toren. ,,Lekker De Boer!’’, klinkt het opeens. Het lekker is sarcastisch bedoeld. Het is een geïrriteerd lekker. De Ajax-trainer traint, zoals wel vaker, mee met zijn manschappen. De geplaatste kopbal is in een Niemandsland beland. De Boer geeft zijn onvrede over de misser ruim baan. De ontlading bij de Noord-Hollander doet hemzelf en zijn ploeggenoten blijkbaar goed. In de volgende rally’s gaan de punten opvallend vaak naar het team van De Boer. Uiteindelijk stapt team-De Boer als winnaar van het veld. Zo is spelenderwijs weer een klein lesje winnaarsmentaliteit bijgebracht. Alles om zo goed, fit en scherp aan de officiële start van het voetbaljaar 2012 – 2013 te verschijnen.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voetvolleytoernooi in het fraaie decor van Dunston Hall Hotel. Voetvolleytoernooi in het fraaie decor van Dunston Hall Hotel.
De Ajacieden op het Colney Training Centre lopen een ronde om het trainingsveld. De Ajacieden op het Colney Training Centre lopen een ronde om het trainingsveld.