Menu
Leerzame middag in 'museu do futebol'

Leerzame middag in 'museu do futebol'

Op de middag dat de Braziliaanse pers zich in Ajax verdiepte, deden de Ajacieden precies het omgekeerde. In stadion Pacaembu kregen de spelers maandag een rondleiding door het voetbalmuseum. In het tijdsbestek van een voetbalwedstrijd dompelde de selectie van Ajax zich onder in de wereld van het Braziliaanse voetbal. Een lesje voetbalgeschiedenis in het ‘museu do futebol’.

Het Estadio Municipal Paolo Machado de Carvalho - kortweg Pacaembu - is een van de vele voetbalstadions die de metropool São Paulo rijk is. In tegenstelling tot de voetbaltempels van clubs als Corinthians, São Paulo en Portuguesa is het Pacaembu een neutraal stadion, dat tijdelijk de thuisbasis van Palmeiras vormt. In afwachting van de oplevering van de Palestra Arena speelt Ajax’ komende tegenstander momenteel in het gemeentelijke stadion van miljoenenstad.

Een aardige bijkomstigheid van de tijdelijke verhuizing van Palmeiras naar Pacaembu is de aanwezigheid van het Braziliaanse voetbalmuseum. Vlak naast de hoofdingang bevindt zich de entree naar de schatkamer van het Braziliaanse voetbal. Op een interactieve manier werden de spelers van Ajax door de geschiedenis van de vijfvoudig wereldkampioen geleid. Het zorgde voor een mooie afwisseling van het trainingskamp waarin Ajax zich op de tweede seizoenshelft voorbereidt.

Volg Ajax in Brazilië op de voet via Ajax.nl, Ajax TV, Facebook, Twitter @AFCAjax, Hyves en Google+. De verrichtingen van Ajax zijn ook in het Portugees te volgen, waardoor Ajax-fans in Brazilië niets van het bezoek van de landskampioen hoeven te missen.


Tekst: Ajax.nl
Openingsfoto: Aras Özbiliz/Ajax.nl

Bem-vindo ao museu do futebol! Bem-vindo ao museu do futebol!
Het voetbalmuseum bevindt zich in stadion Pacaembu. Het voetbalmuseum bevindt zich in stadion Pacaembu.
Vrolijke gezichten in het Braziliaanse voetbalmuseum. Vrolijke gezichten in het Braziliaanse voetbalmuseum.
Wie zal dit potje tafelvoetbal winnen?... Wie zal dit potje tafelvoetbal winnen?...
...Team Siem de Jong is de winnaar! ...Team Siem de Jong is de winnaar!
Deze groep spelers had met teammanager David Endt een goede gids in hun midden. Deze groep spelers had met teammanager David Endt een goede gids in hun midden.
Groepsfoto voor het stadion waar Ajax zaterdag tegen Palmeiras speelt. Groepsfoto voor het stadion waar Ajax zaterdag tegen Palmeiras speelt.