Menu

Leeuw Escudé heeft ook eigenschappen van hond en kat

Julien Escudé is werkelijk overspoeld met vragen voor het supportersinterview. De Franse verdediger nam in het spelershome alle tijd om de, soms zeer aparte vragen, met flair te beantwoorden.

Is het waar dat je vorig jaar niet naar Manchester bent gegaan omdat je een blessure opliep tijdens het uitlaten van de hond? Zo ja, wat gebeurde er toen je de hond uitliet?
Robert

,,Nee, dat is niet waar. Ik ben niet naar Manchester United gegaan omdat Stade Rennais en Manchester er niet uitkwamen. Rennes wilde mij pas een jaar later laten gaan dan Manchester wilde. In die tussentijd liep ik wel een knieblessure op, maar dat was niet de reden dat de transfer niet doorging. Het klopt wel dat ik de blessure opliep toen ik de hond aan het uitlaten was. De hond ging er vandoor en toen ik er achteraan ging, zwikte ik door mijn knie. Een journalist heeft er toen in de krant van gemaakt dat ik vanwege die blessure niet naar Manchester ging, maar dat klopte niet. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik hier de hond niet meer uitlaat, hè! Dat mag mijn vriendin doen."

Wat is nou het verschil tussen in de Franse competitie voetballen en in de eredivisie? Dat was mijn vraag veel succes bij Ajax, groeten Tim Ajax-fan.
Tim Bennink (Aalten)

,,In Nederland wil iedereen meer voetbal zien van verdedigers. Daardoor moet ik meer risico nemen. In Frankrijk is de bal meestal na een of twee passes wel aan de andere kant. Hier wordt meer naar oplossingen gezocht. Dat is dus wel wat moeilijker. Maar in Frankrijk is het weer moeilijker omdat ze daar altijd met twee spitsen spelen en hier meestal met één."

Die mooie redding tegen Club Brugge, ga je dat dit jaar vaker doen?
Stefan de Bruijn (Maarssen)

,,Haha! Dat weet ik niet. Oh ja, wel in de finale van de Wereld Cup!! Haha! Ik had het wél een keer eerder gedaan in een wedstrijd tegen Paris Saint Germain. Na een eind rennen schoot ik de bal zo van de lijn."

Voel je veel druk op je schouders? Omdat je toch Chivu moet doen vergeten...(Ik vind overigens dat je het de laatste tijd erg goed doet hoor!)
William Kas (Nijkerk)

,,Chivu is een erg goede speler, maar ik ben niet zijn vervanger. Ik ben Julien Escudé. Met mijn eigen kwaliteiten. Ik geef het maximum elke wedstrijd. Ik ben blij dat de trainer mij koos toen Chivu naar Roma ging."

Hey Julien Ca va? Ik vind je uitstekend spelen en volhouden zo. Maar wanneer verwacht je je eerste doelpunt? Hoever gaat Ajax in de Champions League komen volgens jou?
Jordy Bodde (Assen)

,,Misschien maak ik volgende week wel mijn eerste doelpunt. Dat weet je natuurlijk niet. Maar in Frankrijk heb ik in al die jaren één doelpunt gemaakt, twee jaar terug en eigenlijk niet eens een 'echte', want het was in de Franse beker. Hier zou het natuurlijk wel eerder kunnen, want ik ga hier meer mee naar voren. Ook bij corners."

Hoe zou je je voelen als je je eerste doelpunt voor Ajax zou maken?
Robert (Groningen)

,,Heel erg blij, maar ik denk er niet de hele tijd aan. Ik heb ook niet een t-shirt onder mijn Ajax-shirt aan, hoor, met tekst erop."

Hoe communiceren jullie in de verdediging aangezien die bestaat uit een Fin, een Tunesiër, een Tsjech, een Braziliaan en een Fransman en een Roemeense keeper?Hebben jullie wel eens grote misverstanden die daardoor goals kosten?
Ian (Mijdrecht)

,,Nee hoor, dat levert niet zulke grote problemen op. Veel tijd is er niet om te communiceren. Dan redden we het met een woord: links, rechts, voor je, achter je, tijd, andere kant. Dat soort dingen."

Tegen wat voor soort spitsen speel jij liever niet?
Ibrahim Goktas (Beverwijk)

,,Ik heb liever geen kleine snelle wendbare spitsen. Dat is voor mij best lastig omdat ik groot ben. Geef mij maar de grote mannen."


Hey SQD!
Wat vind jij van het in de brand steken van jullie spelersbus? En wat dacht je op het moment dat je buiten stond met de groep en de vlammen uit het dak zag slaan?

Jeroen Glansbeek (Nieuw Vennep)

,,Ha. SQD! Grappig hoe dat geschreven is. Ik zag dat voor het eerst op iemand zijn shirt. Ik had toen eigenlijk geen idee dat het Escudé was. Nu zie ik het voor eerst op papier, leuk. Het in brand steken van de bus was nieuw voor mij. Ik had dat nooit eerder meegemaakt. Het is een gek die dat gedaan heeft. Als ik terug denk aan die nacht dat we allemaal buiten stonden is het heel raar, dan moet je nu eigenlijk een beetje lachen hoe iedereen er bij stond. Heel eng vond ik het niet, Hatem riep dat ik de kamer uit moest. Onze kamer was pal boven de brand. Ik heb snel mijn kleren bij elkaar gegrepen en mijn tas en ben de kamer uit gehold."

Bij Ajax spelen jongens uit heel veel landen. Toch wil Koeman dat iedereen Nederlands leert. Weet jij het verschil al tussen gatenkaas en geitenkaas?
Martijn de Jager (Amstelveen)

,,Katenkas? Ik kan het niet eens uitspreken! Maar het gaat best goed. Ik leer het samen met Hatem Trabelsi. Als ik iets niet begrijpen dan zijn Wesley Sonck, Jelle van Damme of Wamberto altijd wel in de buurt om te vertalen."

Heb je contact gehad met de Franse bondscoach? Je hebt nu al een aantal keren in de voorselectie gezeten. Hoe groot acht je de kans dat je mee mag naar het EK in Portugal?
Kees (Amsterdam)

,,Nee ik heb geen contact gehad met hem. Er was een lijst gemaakt waar dertig namen van spelers op stonden. Daar is een aantal van afgevallen, onder wie ik. Ik ben eigenlijk helemaal niet bezig met het Franse team, ook niet met het EK. Nu ik bij een internationaal grote club speel, krijgt de bondscoach natuurlijk wel meer van mij te zien. Maar het zal moeilijk zijn om er bij te komen op het EK. Ik denk namelijk niet dat de bonscoach zomaar nieuwe spelers zal gaan inpassen."

Hey Julien, hoe is het? Mijn vraag aan jou is: Heb je misschien één of ander ritueel voor de wedstrijd? Groet,
Ranish (Den Haag)

,,Een echt ritueel zoals eerst de rechtersok of de linker, of een kettinkje of steeds naar het toilet gaan heb ik niet. Ook neem ik geen kauwgom zoals vele anderen. Wel is het zo dat ik steeds drie woorden voor mijzelf herhaal: Concentratie, Informatie en Agressie. Dat laatste is niet zo'n kwaliteit van mijzelf."

Van wie hebben jullie het talent voor sport, want je broer Nicolas is toptennisser?
Stefan Wilten (Monnickendam)

,,Mijn vader voetbalde vroeger in de derde divisie van Frankrijk. Hij heeft ook in de nationale selecties gespeeld. Toen hij voor de ploeg tot negentien jaar speelde, raakte hij echter geblesseerd aan zijn knie. Hij was net als ik verdediger. Dus misschien dat hij het gevoel heeft doorgegeven aan mijn broer en mij."

Bonjour Monsieur Escudé. Jouw broer is een toptennisser, jij bent een topvoetballer. Bij wie van jullie 2 zitten jullie ouders nou vaker op de tribune?
Nikky van der Land (Giekerk)

,,Nicolas is ouder dan ik en dus ook eerder professional geworden. Als hij in Europa tenniste, gingen mijn ouders bij hem kijken. Maar ze zijn ook een keer naar Australië geweest toen hij daar in de halve finale stond. Ik bleef hier. De wedstrijd stond wel aan op televisie, maar ik was eigenlijk te moe om te kijken. Mijn vriendin keek wel enthousiast mee. De laatste wedstrijd tegen Willem II was mijn broer nog in Amsterdam en tegen Club Brugge was mijn moeder er ook. We kregen geen doelpunt tegen dus ik heb nog aan Nicolas gevraagd of hij niet altijd naar de wedstrijden kon komen kijken."


Speel je wel eens een partijtje tennis tegen je broer? En zo ja, win je dan wel eens?
Eddy (Schiedam)

,,Ik heb tijdens Roland Garros eens als sparringspartner van Nicolas gefunctioneerd. Hij zou zijn warming-up voor een wedstrijd doen met Roger Federer maar die zat vast in het verkeer. Omdat ik tenniskleren aan had, zei Nicolas dat ik maar even een racket moest vastpakken en hem moest inslaan. Ik deed mijn uiterste best en sloeg voor mijn doen ook erg hard. Na een poosje zei zijn trainer 'En nu gaan we beginnen'. Terwijl ik al doodmoe was, een hele zere schouder had en echt niet meer kon. "

Hoe vind je leven in Amsterdam?
Marcelle Hendriks (Duiven)

,,Erg goed. De mensen, ik weet niet of dat alleen voor Amsterdam geldt of voor heel Nederland, respecteren elkaar en lachen altijd. Als je hulp nodig hebt dan krijg je het. En Amsterdam zelf vind ik een heel mooie stad. Ik woon met mijn vriendin in het centrum vlakbij het Vondelpark. Ik maart krijgen we ons eerste kindje. Ja, het bevalt ons hier goed."

Wat vind u het lekkerste dat u heeft gegeten tot nu toe in Nederland? Of eet u nooit Hollands eten?
Sven Hoogenboom (Castricum)

,,Goudse kaas. Heerlijk een paar grote plakken op een broodje. Wat ik trouwens nooit heb gegeten en niet zal eten is die typische Hollandse vis, hoe heet dat ook al weer? Haring ja. Nee, nooit."

Hoe maak jij je eitje klaar?
Werner Liebregts

,,Ik heb het liefste een gebakken ei met spek, of een omelet met champignons. Ook gekookt lust ik het wel hoor. "

Wat zijn je lievelingsgetallen en waarom?
Niek Stolp (Naarden)

,,Nummer 17. Ik speelde jarenlang met dat nummer, in het kenteken van mijn auto in Frankrijk zat het getal 17 en ik ben geboren op 17 augustus. Hier speelt Wamberto met dat nummer."

Met welk dier kan je jouw persoonlijkheid het beste vergelijken?
Tanja van Stoltz (Rijswijk)

,,Oh. Dat is moeilijk. Mijn sterrenbeeld is leeuw en ook mijn ascendant is leeuw. De koning van de jungle! Wat ik verder van een leeuw heb, weet ik eigenlijk niet. Ik heb wel de blik van een kat en net als een hond wil dat zijn baasje het naar zijn zin heeft, wil ik dat de mensen in mijn omgeving het naar hun zin hebben."