Menu
Leeuwenburgh meldt zich op veld

Leeuwenburgh meldt zich op veld

Nagenoeg dezelfde groep Ajacieden als gisteren trainde donderdagochtend op een zonovergoten sportcomplex de Toekomst. Alleen keeper Peter Leeuwenburgh vormde hierop een uitzondering.

Nu vele spelers afwezig zijn vanwege interlandverplichtingen, is het aan de overgebleven Ajacieden de taak het niveau op de training hoog te houden. Tijdens de oefening waar het strak inspelen en combineren centraal stond, lieten de spelers vaak een goede uitvoering zien. Na deze oefening verliet Viktor Fischer de groep, om vervolgens individueel verder te trainen met fysiotherapeut Pim van Dord.

Leeuwenburgh, herstellende van een schouderblessure, was één van de Ajacieden die nog wel meededen aan de rondo. Ook zijn collega-doelmannen Diederik Boer en Brendon Petersen (Ajax Cape Town) waren van de partij, evenals trainer Frank de Boer. Hierna verliet de keeper van Jong Ajax het veld en bleven er nog twee doelmannen over. Zij konden zich opmaken voor de afsluitende partijvorm.

De spelers begonnen met het uitvechten van één-tegen-één duels. Vervolgens werd het een twee-tegen-twee en afsluitend een drie-tegen-drie partij. De mooie schoten van Nick Viergever en Robert Muric in de kruising waren slechts twee voorbeelden van de vele fraaie goals die gemaakt werden.

De selectiespelers verschijnen de komende dagen niet op het trainingsveld. Maandag om 10:30 uur is de eerstvolgende training.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst