Menu
'Legendary' Motson begeleidt zege Ajax

'Legendary' Motson begeleidt zege Ajax

De finaleduels tijdens de International Soccer Sevens in Hong Kong werden zondag op een speciale manier begeleid. De legendarisch BBC-commentator John Motson (64) begeleidde als speciale toernooigast de finalewedstrijden via de stadionspeakers. Zo ook de troostfinale tussen Jong Ajax en Celtic.

Wie tijdens Jong Ajax – Celtic (2-0) even zijn ogen dichtdeed waande zich in een warme kamer voor een televisie waarvan het geluidsvolume veel te hard stond. Een kneep in de arm gaf de bezoeker van het immense sportcomplex op Happy Valley al snel de bevestiging dat hij er echt zat: John Motson.

Iedere voetbalfan kent het karakteristieke stemgeluid van Motson, in Engeland liefkozend 'Motty' genoemd, wel. Zowel de trouwe kijkers naar Match Of The Day als de spelers van de computerspelletjes van FIFA herkennen de stem van de Britse tv-commentator uit duizenden. De bezoekers van de International Soccer Sevens zaten letterlijk op de eerste rij, zeker omdat Motson zijn stem normaal gesproken alleen voor het topvoetbal van de Premier League en grote (eind)toernooien op televisie leent.

Na zijn riedel over Ajax (Cruijff, Youth Academy, grote historie en zijn interview met Ajax TV) begeleidde de acties van Renaldo Jongebloet en Tayfun Candan alsof hij ze wekelijks in de Premier League becommentarieert. Enthousiast heeft hij het over de ‘tremendous Aissati’ en ‘good save by goalkeeper Heemskerk’. We zijn benieuwd of Motson een van de negen Ajacieden ooit nog eens voor de BBC zal becommentariëren.

Binnenkort op Ajax TV een exclusief interview met John Motson over Ajax

Tekst en foto: Ajax.nl

Motson beschikte over genoeg spraakwater. Motson beschikte over genoeg spraakwater.