Menu
Lekker sfeer proeven tijdens Open Dag

Lekker sfeer proeven tijdens Open Dag

Tijdens de Ajax Open Dag komen de fans traditioneel uit alle hoeken van Nederland naar Amsterdam. Opa’s met kleinzonen, hele families, maar ook veel jonge meiden die de Ajax Vrouwen graag een keer met eigen ogen willen zien. Bovenal heerst de liefde voor Ajax. En die is voor iedereen hetzelfde. ,,Ajax is gewoon de beste van Nederland.”

Al ruim voordat de poorten opengaan zijn Joey (11) en Tygo (7) uit Almere al in de buurt van de Amsterdam ArenA te vinden. Samen met hun opa uit Diemen gaan de drie Ajax-fans er een mooie dag van maken, zoveel staat vast. ,,Het is in ieder geval prachtig weer”, zegt de senior van het gezelschap terwijl zijn kleinzonen trots hun gloednieuwe Ajax-tenue tonen. ,,Kijk, deze Ajax-broekjes hebben we net bij de Ajax Fanshop van deze opa gekregen. En het nieuwe thuisshirt hebben we gister van onze andere opa gekregen”, weet Joey die deze dag al voor de tweede keer zijn verhaal mag doen nadat hij eerder al een verslaggever van Het Parool tegen het lijf liep.

Even verderop treffen we Jeffrey en Nicky uit Zwolle. De twee kameraden, allebei 22 jaar, zijn voor het eerst sinds jaren weer eens bij de jaarlijkse ‘hoogmis voor fans’ in Amsterdam. Jeffrey: ,,Ik kon vandaag vrij krijgen, dus toen dachten we: laten we maar weer eens gaan. Even sfeer proeven en kijken hoe de selectie er dit jaar uitziet.” De Zwollenaar is lid van de Supportersvereniging Ajax en volgt zijn club waar hij kan. ,,Ik ben al van jongs af aan fan en probeer ieder jaar wel mijn wedstrijden mee te pakken.” De promotie van PEC Zwolle komt in dat kader best goed uit.

De familie Souren uit Julianadorp heeft er zin in. De familie Souren uit Julianadorp heeft er zin in.

Tussen alle Ajax-shirts valt de familie Souren uit Julianadorp aardig op. Vader en moeder Souren hebben naast hun twee zoons en dochter ook nog twee vriendinnen van de familie meegenomen. Vier van de vijf kids zijn in het nieuwe uittenue gestoken. Het levert een kleurrijk tafereel op. De meiden uit het gezelschap zijn ook een beetje voor de Ajax Vrouwen gekomen, zo laten ze weten. ,,We voetballen zelf ook allemaal. Wie weet kunnen we in de toekomst ooit bij Ajax gaan spelen. Als we goed genoeg zijn uiteraard. Het is in ieder geval erg leuk dat Ajax nu een vrouwenteam heeft”, zegt Fabienne die in tegenstelling tot de rest van het gezelschap haar debuut maakt op de Open Dag.

Gevraagd naar de favoriete speler van Ajax klinken er uit vier monden drie namen door elkaar. Siem de Jong, Kolbeinn Sigthórsson en Toby Alderweireld passeren de revue. En wie bij de Ajax Vrouwen? ,,Eerlijk gezegd ken ik de namen nog niet echt, maar ze zijn ook pas net begonnen. Binnenkort zal er wel verandering in komen. Misschien vandaag al tijdens de presentatie op P2”, klinkt het hoopvol. Het is in ieder geval zeker dat ze even hard voor de mannen als voor de vrouwen zullen juichen. Fabienne: ,,Ajax is gewoon heel goed.” Daar sluit de 11-jarige Quinten zich graag bij aan: ,,Ze zijn de beste van Nederland.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

Het was al vroeg druk bij de Ajax Fanshop. Het was al vroeg druk bij de Ajax Fanshop.