Menu
‘Lennox heeft een brief van Ajax gekregen’ 

‘Lennox heeft een brief van Ajax gekregen’ 

John Heitinga vertelt in zijn tweede blog onder meer over zijn vrouw, kinderen en honden. Ook heeft hij mooi nieuws over zijn zoontje Lennox.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. John Heitinga is deze maand onze blogger.


Het gezin vormt een erg belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik ben een echte familieman en daarom heb ik ervoor gekozen om mijn tweede blog te wijden aan mijn gezin. 

Ik begin bij mijn vrouw Charlotte-Sophie. We trouwden op 18 mei 2010, waarna het huwelijk op 14, 15 en 16 juli van dat jaar groots op Ibiza werd gevierd. Ik prijs me elke dag gelukkig met mijn droomvrouw.

Jezebel en Lennox
Charlotte-Sophie en ik hebben twee kinderen; een meisje en een jongen. Onze dochter heet Jezebel. Bij de naamkeuze lieten we ons inspireren door Mick Jagger, want Jezebel is ook de tweede naam van zijn dochter. Zij geeft feesten en partijen onder die naam. Toen mijn vrouw en ik op Ibiza waren, zagen we een groot billboard met ‘Jezebel’ hangen. We keken elkaar aan en de een wist precies wat de ander dacht: mooie naam!

Jezebel is qua uiterlijk echt een kopie van mij. Behalve een ontzettend lieve meid is Jezebel ook een zorgzame en slimme meid, die op school erg goed haar best doet. Sinds kort zit ze op tennis en slaat ze de ballen al links en rechts om mijn oren.

#family #amsterdam ❌❌❌

Een bericht gedeeld door John Heitinga (@johnheitinga) op

Bij Lennox, onze zesjarige zoon, hadden we in eerste instantie een andere naam in gedachten. Dat zou 'm worden, totdat we drie dagen voor de bevalling een klein jongetje met blonde krullen zagen lopen. Hij werd geroepen door zijn moeder: ‘Lennox, Lennox!’ Op dat moment keken we elkaar opnieuw aan en wisten we: dat is hem! De naam die we 9 maanden in ons hoofd hadden, houden we geheim. Wie weet komt die ooit nog van pas. 

Onze twee honden maken de gezelligheid in huis compleet. Een labrador en een heel lelijke, maar daardoor ook grappige French Bulldog. De kinderen zijn gek op ze en Lennox gebruikt ze bij het voetballen als tegenstanders. Het blijkt een goede oefenvorm, want die beesten zetten veel druk op de bal. Soms doe ik mee en spelen we één-tegen-één. Lennox komt er nog niet langs, maar de felheid heeft hij niet van een vreemde. Dat zorgt af en toe voor een dikke enkel bij zijn vader.

'Een droom kwam in vervulling: Lennox mocht op de foto met Messi'

Onvergetelijke ervaring
In de tuin of voor de buis; Lennox is helemaal bezeten van voetbal. Hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ieder normaal kind kijkt in de ochtend naar tekenfilms, maar Lennox niet. Hij geniet van voetbalfilmpjes en loopt het liefst de hele dag in een voetbaltenue. Dat kunnen shirts zijn van alle clubs, vaak uit de grote Europese competities.

Vanwege zijn passie hebben we vorig jaar FC Barcelona - Manchester City bezocht. Lionel Messi, het grote idool van Lennox, maakte een hattrick. Het werd een prachtige Champions League-avond, waarbij Barça met 4-0 won. Na afloop ging er een droom in vervulling: Lennox mocht op de foto met Messi. Het werd nog mooier toen Messi ook nog een persoonlijke boodschap op het shirt van Lennox zette, een onvergetelijke ervaring! 

A big dream comes true. Jezebel and Lennox meet their big hero Lionel Messi of @FCBarcelona ... Who was your favourite player when you were young?

Een bericht gedeeld door John Heitinga (@johnheitinga) op

Brief van Ajax
Lennox speelt nu als aanvaller bij AFC en heeft zich in de kijker van Ajax gespeeld. Prachtig. Maar op zijn leeftijd vind ik het vooral belangrijk dat hij geniet. En dat doet hij, want als ik hem zie dribbelen spat het plezier er vanaf. De voetballer-Lennox is precies het tegenovergestelde van mij en - eerlijk is eerlijk - misschien heeft hij ook wel meer talent dan ik had. Lennox is snel, behendig, passeert makkelijk en kan met links en rechts schieten. Dat alles mag hij nu ook laten zien op de Toekomst.   

'Uitgerekend onze zoons werden ingedeeld bij Real Madrid'

Voetbalvaders Heitinga/Reiziger
Vanwege Lennox’ passie stond ik ook vaak met Michael Reiziger langs de kant van het veld. Onze zoontjes speelden in hetzelfde elftal en wij waren trotse voetbalvaders. We waren vaak aanwezig bij trainingen en wedstrijden en komen elkaar telkens weer tegen. Eerst als teamgenoten bij het Nederlands elftal, daarna als voetbalvaders bij AFC, en nu als coaches bij Ajax O19 en Jong Ajax.

Vorig seizoen speelden onze kinderen een mini-Champions League, waarbij iedere jeugdspeler werd ingedeeld bij een Europese topclub. Zoals bekend heb ik een verleden bij Atlético Madrid en heeft Michael jarenlang bij Barça gevoetbald. Uitgerekend onze zoons werden ingedeeld bij Real Madrid! Dat was een grappig moment. Ik ben blij dat Lennox het maagdelijk wit nu inruilt voor het prachtige shirt van Ajax!