Menu

Leo Beenhakker: 'Mijn vertrek heeft niks met Ajax te maken'

Leo Beenhakker heeft tijdens een persconferentie op dinsdagmiddag nog eens benadrukt dat zijn vertrek bij Ajax niets met de club zelf heeft te maken. Zichtbaar aangeslagen verklaarde hij op sportcomplex de Toekomst: ,,Ik wil benadrukken dat mijn vertrek puur door persoonlijke omstandigheden komt. Ik heb een wereldbaan en het is vreselijk moeilijk geweest om deze beslissing te nemen."

Beenhakkers beslissing te vertrekken bij Ajax is in goed overleg met algemeen directeur Arie van Eijden genomen. Aan het besluit zijn weken voorafgegaan waarin de technisch directeur kampte met een enorm dilemma. De interne samenwerking met alle betrokkenen verliep namelijk uitstekend. De persoonlijke hobbels in zijn leven, waarop Beenhakker terecht niet wilde ingaan, vielen hem echter zwaar. ,,Het heeft me weken en veel slapeloze nachten gekost om tot dit besluit te komen. De laatste drie jaar heb ik fantastisch samengewerkt met de mensen binnen de club. Daarom is dit ook zo vreselijk moeilijk. Maar ik ben niet in staat geweest om de hobbels in mijn leven, en dat zijn er de laatste tweeënhalf jaar veel geweest, een plek te geven. Geluk op je werk is niet alles. Ik wil ook buiten het voetbal nog even een fijn leven leiden."

In Mexico, waar Beenhakker al eerder twee jaar met veel plezier werkte, hoopt hij weer het persoonlijke geluk in zijn leven terug te vinden. Met de Mexicaanse club America zijn gesprekken gevoerd over een functie, maar er is nog niets rond en bovendien wil Beenhakker zijn werk bij Ajax goed afmaken. ,,Ik vertrek niet meteen, maar wil de komende anderhalve maand of twee maanden gebruiken om alle voorbereidingen op het komende seizoen af te maken."