Menu

Leo van Veen ad interim trainer/coach bij H.F.C. Haarlem

Leo van Veen zal tijdelijk Heini Otto vervangen als trainer/coach bij het eerste elftal van H.F.C. Haarlem. Van Veen is in dienst bij Ajax als scout betaald voetbal. Ajax heeft een samenwerkingsverband met H.F.C. Haarlem.

Heini Otto onderging op zaterdag 15 juni 2002 een hartoperatie. Het herstel van de uitgebreide ingreep zal enige maanden vergen.

Wanneer Otto weer volledig in staat is zijn positie bij H.F.C. Haarlem in de Gouden Gids Divisie te bekleden, dan zal Leo van Veen terugkeren in zijn functie als scout betaald voetbal.

Leo van Veen speelde tussen 1965 en 1984 in totaal 491 wedstrijden in het betaalde voetbal. In die duels scoorde hij 173 keer. Van Veen speelde in het seizoen 1982-1983 voor Ajax, dat met Van Veen zowel de landstitel als de KNVB beker won.

Leo van Veen had als coach twee keer eerder een team in de eerste divisie onder zijn hoede. Van 1986 tot 1988 coachte hij RKC en in het seizoen 1996-1997 Go Ahead Eagles. Tussendoor werkte hij negen seizoenen in de eredivisie voor VVV, RKC en FC Utrecht. Van Veen werkte vervolgens bij Al Nasr in Dubai.

In het seizoen 1999-2000 kwam hij in dienst bij Ajax, dat hem de technische leiding in handen gaf van het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. In 2000 keerde hij terug naar Nederland om bij het eerste team van Ajax hersteltrainer te worden. Bij de start van het afgelopen seizoen was Leo van Veen assistent van Co Adriaanse. Met Adriaanse
verdween ook Van Veen in december 2001 bij het eerste elftal van Ajax.
In februari 2002 bereikte Ajax overeenstemming met Van Veen over een positie als scout betaald voetbal.