Menu

Leo van Veen en Peter Boeve trainen kids op het Kellogg''s & Ajax Voetbalfeest

Afgelopen zaterdag 2 september woonden 60 jongens en meisjes de trainingsdag van het Kellogg's & Ajax Voetbalfeest bij op de Toekomst in Amsterdam. De kinderen in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar, hadden zich eerder tijdens voorrondes in de regio's Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Groningen en Venlo geplaatst voor de finalestrijd om de Kellogg's & Ajax Cup. Vijf teams met elk 12 vertegenwoordigers van hun regio kregen zaterdag op het jeugd- en amateurcomplex van Ajax een echte Ajax TIPS training voorgeschoteld onder deskundige leiding van Peter Boeve en Leo van Veen.

Tijdens de trainingsdag kregen de 5 teams tevens een eigen coach toegewezen die ze op de dag begeleidde en die ook tijdens de grote finale actief zal meehelpen op weg naar het ultieme doel: het winnen van de cup. De grote finale van het Kellogg's & Ajax Voetbalfeest zal op zaterdag 23 september plaatsvinden bij Ajax op De Toekomst.

Tijdens een goed ontbijt voor alle kinderen in het restaurant van De Toekomst lichtte de nieuwe directeur van de Ajax Jeugdopleiding, Kees Zwamborn, een tipje van de sluier op over het dagelijks leven van een voetballer in de Ajax Jeugdopleiding. Naast veel trainen besteed de Ajax Jeugdopleiding ook aandacht aan discipline, school en goede voeding .

Na een rondleiding langs de faciliteiten van De Toekomst werden de kinderen opgewacht door Leo van Veen en Peter Boeve die speciaal voor hen een echte Ajax TIPS training in elkaar hadden gezet. De Ajax coaches stonden al klaar: Aron Winter, Richard Knopper, Andy van der Meyde, John van 't Schip en Stanley Menzo geven hun team tijdens de hele training aanwijzingen en tips om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren.

De dag werd afgesloten met een speciale rondleiding door de ArenA en een bezoek aan het Ajax museum. Na deze bijzonder dag bij Ajax gingen alle kinderen en bezoekers een beetje verregend maar in topvorm voor de grote finale weer naar huis.

Meer informatie over de grote finale is te vinden op de website van Ajax (www.ajax.nl) onder het kopje 'Voetbalfeesten'. Het populaire kinderprogramma Fox Kids Hang Out zal vanaf zondag 10 september tot zondag 1 oktober elke week aandacht besteden aan de grote finale van het Kellogg's & Ajax Voetbalfeest.