Menu
Leonardo op de goede weg

Leonardo op de goede weg

Leonardo is op de goede weg richting herstel. De Braziliaan maakte maandag zijn rentree op het trainingsveld naast de ArenA. Een kruisbandblessure en een kwetsuur aan de meniscus hielden de aanvaller acht maanden aan de kant.

De knieblessure, opgelopen op 4 maart in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, lijkt geheeld. Leonardo wekte maandag niet de indruk dat de blessure aan zijn rechterknie hem nog al te veel hinderde in het voetballen. De Braziliaan werkte zijn voetbaloefeningen probleemloos af. ,,Eindelijk ging het weer goed, daar ben ik echt blij om’’, keek Leonardo tevreden terug op de training.

Leonardo gaat voluit tijdens de maandagtraining. Leonardo gaat voluit tijdens de maandagtraining.

De knie hindert hem nog maar minimaal tijdens het verrichten van de voetbalarbeid. De Zuid-Amerikaan hoopt binnenkort zijn rentree te maken in een wedstrijd. ,,Wanneer of in welke wedstrijd kan ik nu nog niet zeggen. Daar is het nog te vroeg voor. Maar na acht maanden revalideren wil je natuurlijk graag spelen. Erg graag zelfs. Voorlopig train ik voluit mee. Als het goed blijft gaan, komt een wedstrijd vanzelf wel.’’

Leonardo werkte zijn oefeningen onder meer af met Dennis Rommedahl en Kennedy. Daarnaast trainde ook een handvol Jong Ajacieden vandaag mee naast de Amsterdam ArenA. Gregory van der Wiel en Edgar Davids trainden met een fysiotherapeut apart van de groep.

Edgar Davids trainde apart van de groep met fysiotherapeut René Wormhoudt. Edgar Davids trainde apart van de groep met fysiotherapeut René Wormhoudt.