Menu
Letters terug bij Ajax

Letters terug bij Ajax

Ajax heeft de historische letters die de clubnaam vormen, uit het oude stadion de Meer terug. De letters, waarvan een replica op de Toekomst hangt, komen na twaalf jaar weer thuis.

Thijs Lindeman, Jordi en Alex bij de letter A. Thijs Lindeman, Jordi en Alex bij de letter A.

De letters A J A X stonden nog op de Meer toen Ajax het stadion aan de gemeente verkocht. Na twaalf jaar omzwervingen komen de letters terug bij de club. Zij waren in het bezit van Jordi en Alex, twee supporters die vanwege ruimtegebrek de letters te koop hadden aangeboden via internet.

Thijs Lindeman kwam hen daardoor op het spoor en nodigde hen uit voor een gesprek in de ArenA. Al snel bleken de partijen op een golflengte te zitten en maar een insteek hadden: De letters terug bij Ajax. ,,We hebben als drie echte Ajacieden een prettig gesprek gehad", aldus Lindeman. ,,Ondanks de hoge biedingen via internet waren we er snel uit. Deze supporters hebben er nooit een geheim van gemaakt dat zij de letters het liefst weer naar Ajax terugbrachten. Zij hebben een mooi gebaar naar Ajax gemaakt, en Ajax heeft vervolgens een gebaar naar hen gemaakt."

De voorzitter van het erfgoedcomité nam donderdagochtend de beroemde letters in ontvangst. Er wordt nog gekeken waar de historische letters een plaats krijgen. Lindeman. ,,Ze moeten worden gerepareerd en daarna worden ze zo snel mogelijk in ere hersteld. Dat wil zeggen dat ze ergens een plaats krijgen waar alle Ajacieden ze weer kunnen zien."

Waar dat wordt, is nog niet bekend. Maar Lindeman droomt van een mooie plek op de Toekomst. ,,Wat zou het mooi zijn als je hier op de snelweg rijdt en die letters lachen je tegemoet."

Jordi en Alex konden nooit pronken met de letters. ,,Nee, ze stonden in de garage. Er bovenop was geen optie, want dan waren ze weg geweest."


Voor een uitgebreide reportage over de terugkeer van de letters, houd ajax.tv in de gaten.
Naar de website van ajax.tv >>