Menu
'Leven als full-prof bevalt mij uitstekend'

'Leven als full-prof bevalt mij uitstekend'

Goedemorgen Ajacieden! Dit is alweer mijn laatste blog voor Ajax.nl. Volgende week neemt Max Wöber het stokje van me over. Maar niet voordat ik jullie een laatste inkijkje in mijn dagelijks leven heb gegeven.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Desiree van Lunteren is deze maand onze blogger.


Ruim een half jaar ben ik nu fulltime profsporter. Dat bevalt mij uitstekend. Voor het EK had ik naast het voetbal een baan in een sportwinkel in mijn woonplaats Almere. Heel erg leuk werk en ik mis de collega’s ook echt. Maar ik was de hele tijd aan het rennen tussen de winkel, het Nederlands elftal en Ajax. Nauwelijks was er een moment om écht rust te pakken, waardoor de balans tussen arbeid en rust bij mij niet goed was.

Maar omdat het voor professionele voetballers financieel steeds beter is geregeld, kon ik de baan opzeggen om zo meer rust te creëren. Daar heb ik erg veel baat bij. Ik hoef minder te stressen wat mijn prestaties ook ten goede komt. Als ik nu heb getraind kan ik thuis uitrusten in plaats van snel naar de winkel te racen en daar de rest van de middag te lopen.

New monday, New week, New goals���� #getfit

Een bericht gedeeld door Desiree van Lunteren (@dvlunteren) op

Je zou denken dat ik daardoor een zee aan vrije tijd heb gekregen, maar eigenlijk valt dat best mee. Of tegen, haha. Nu vraag ik mezelf af hoe ik dat in vredesnaam al die jaren heb gedaan. Waarschijnlijk komt dat omdat ik mij niet hoef te haasten en alles rustiger kan doen. Dan houd je al minder tijd over natuurlijk.

'Met mijn blessure gaat het de goede kant op'

Tijd die nu volledig opgaat aan het herstel van de hamstringblessure. Het gaat zeker de goede kant op, maar of dat betekent dat ik vrijdag uit bij PEC Zwolle alweer minuten kan maken weet ik niet. Mocht ik fit zijn dan is het nog altijd aan de trainer om te beslissen of hij wel of geen beroep op mij doet. Afgelopen vrijdag behaalde ons team in elk geval een mooie 3-0-zege op VV Alkmaar. Dat moet vrijdag doorgezet worden. Of met mij op het veld, of met mij op de tribune!

Tijdens het trainingskamp hadden we samen met Ajax 1 een quiz en zat ik aan tafel met Max Wöber. Ik vind het leuk dat hij de volgende blogger is. Wat ik mij afvraag is hoe hij als nieuwkomer zo snel gewend raakte in het team en of hij tips heeft voor mensen die nieuw zijn in een werkomgeving. Wat moet je wel doen of moet je juist laten?

Lees ook: 'Tijd van verkiezingen is nu voorbij'