Menu
Licht vermoeide B1 klopt Sparta

Licht vermoeide B1 klopt Sparta

Afgelopen zondag moesten we aantreden tegen Sparta. En zoals u weet moesten we na het zware toernooi (sommige jongens hadden 4 a 5 wedstrijden in de benen) woensdag jl. aantreden tegen AZ. En nu vier dagen later tegen Sparta.

Ajax B1 - Sparta B1 (3-1)

We wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. Omdat we ook wisten dat Sparta een fysiek sterke ploeg had en zeer compact speelden. Bovendien hadden we de pech dat Gino Dekker al na 8 minuten geblesseerd naar de kant moest. We hadden het moeilijk tegen deze ploeg. Enerzijds omdat de opbouw te traag verliep en anderzijds kwam het over alsof enkele spelers er redelijk doorheen zaten. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en op een paar kleine kansjes na werd de rust met 0-0 bereikt.

In de rust gaf de trainer aan dat de opbouw sneller moest en de zijkanten beter benut moesten worden. In de 65e minuut was het raak. Donny v d Beek gaf een lange diepe bal op Ezra Walian, die speelde Abdel Nouri aan en met een fraai schot in de bovenhoek scoorde. 1-0. Het spel werd er in eerste instantie toch niet beter op. Teveel ballen werden onzorgvuldig ingespeeld of verloren in duels. Bij één van deze ballen, werd te zacht ingespeeld, nam Sparta de bal over en scoorde 1-1.

Even hadden we het moeilijk maar al snel vonden de jongens elkaar weer beter en werd de druk opgevoerd en wij kwamen beter in ons spel. In de 74e minuut nam James Efmorfidis een vrije trap op rechts en zijn voorzet werd door Damon Mirani hard ingekopt. 2-1.

Met nog enkele minuten te spelen was de spanning te snijden. Zou het nog gelijk worden of ging Ajax met drie punten nog meedraaien in de top. In de 79e minuut werd het 3-1. James Efmorfidis nam een corner op rechts en draaide de bal fraai in zodat Ezra Walian de uitslag veilig stelde.

Ajax B1 - Sparta B1 (3-1)

1-0 (65') Nouri (Walian)
1-1 (70')
2-1 (74') Mirani (Efmorfidis)
3-1 (79') Walian (Efmorfidis)

Verslag: Frits Andriese