Menu

Lichte achillespeesblesssure Van der Vaart

Rafael van der Vaart keek vanmorgen vanaf het Arenadek toe hoe zijn ploeggenoten trainden. De jonge middenvelder kreeg enkele dagen geleden last van een achillespees en speelt morgenavond niet in de Memorial Match tegen Volendam. Maar hij is niet de enige.

Door de blessure begint het jaar 2002 voor Van der Vaart niet zo goed. ,,Nou, dat valt ook wel mee", reageert de immer nuchtere Heemskerker. ,,Ik heb een beetje last van mijn achillespees. Een paar dagen geleden tijdens de training voelde ik het."

Om verdere overbelasting te voorkomen blijft Van der Vaart even aan de kant. Hij gaat wel mee naar Faro. ,,Maandag begin ik weer met trainen. Of ik de wedstrijd van dinsdag (tegen Sporting Farense, red.) haal weet ik nog niet."

Koud vindt Van der Vaart het wel op deze druilerige vrijdagochtend. Hij spoedt zich dan ook weer snel naar binnen.

Behalve Van der Vaart zijn ook Daniel Cruz, Fred Grim, Pius Ikedia en Ruud Kras geblesseerd. Cruz heeft een irritatie aan de pees van zijn onlangs geopereerde linkerenkel. Grim heeft de kracht- en looptraining hervat en zal mee gaan naar Faro. Ikedia heeft de looptraining hervat en Ruud Kras heeft een irritatie aan de pees van de linkerknie. Het is onwaarschijnlijk dat de Volendammer tegen zijn vorige club kan spelen.