Menu
Liesveld fluit Ajax - Independiente

Liesveld fluit Ajax - Independiente

Richard Liesveld fluit de vriendschappelijke ontmoeting tussen Ajax en Independiente. De scheidsrechter wordt op 24 juli in de Amsterdam ArenA terzijde gestaan door de assistent-scheidsrechters Arie Brink en Patrick Langkamp.

Ajax - Independiente begint zondag 24 juli om 14:30 uur. Liesveld floot Ajax afgelopen seizoen voor het laatst in het KNVB Bekertoernooi. De scheidsrechter zag de Amsterdammers op 11 november 2010 voor eigen publiek met 3-0 winnen van BV Veendam. Mido, Luis Suarez en Christian Eriksen waren dat duel de doelpuntenmakers.

Ajax en de Argentijnse topclub delen een kleine, maar bijzondere historie. Ajax speelde in september 1972 twee wedstrijden om de Wereldbeker tegen Independiente. Het eerste duel in Argentiniƫ, waarbij Johan Cruijff na een half uur letterlijk uit de wedstrijd werd geschopt, eindigde in 1-1. De return in het Olympisch Stadion op 28 september 1972 leverde een eclatante 3-0 zege op voor Ajax.

De verkoop voor seizoenkaarthouders is inmiddels gestart. SCC-houders kunnen vier kaarten per seizoenkaart aanschaffen voor de prijs van tien euro per stuk. De normale verkoopprijs zal 15 euro zijn.

De eerste vriendschappelijke wedstrijd voor eigen publiek is een ideaal uitstapje voor het gezin, want kinderkaarten zijn al te koop vanaf 10 euro. Kom dus naar deze moderne versie van een historisch affiche!

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Koop hier nu je kaarten voor Ajax - Independiente