Menu
Liever bij Ajax 1 dan in Spanje

Liever bij Ajax 1 dan in Spanje

Ajax 1 sloot de eerste voorbereidingsweek vrijdagochtend af met een pittige training op het hoofdveld van de Toekomst. Bij de selectie was ook Sergio Padt, de negentienjarige keeper die zijn vakantie in Spanje onderbrak om terug te keren naar Amsterdam.

Zit je lekker in zonnig Spanje, word je gebeld om terug te keren naar de hoofdstad. Wat voor de een een nachtmerrie is - om door je werkgever tijdens je vakantie te worden gebeld - was voor Padt een droom: ,,Ik zag dat de keeperstrainer had gebeld, dus belde ik gelijk terug. Ik zou eigenlijk de 24ste terugkeren om zo klaar te zijn als op 6 juli de voorbereiding van Jong Ajax zou beginnen. Maar ik vond het erg leuk om weer bij het eerste te mogen zijn. Het is een lekkere trainingsweek geweest.”

Ook vorig seizoen maakte Padt een deel van de voorbereiding van Ajax 1 mee. ,,Ik herstelde in de eerste week nog van een liesbreuk, maar toen ik fit was mocht ik direct met Ajax 1 mee. Ik heb ook nog die wedstrijd met het Jaap Stam-team gekeept. Eigenlijk heb ik best veel bij het eerste meegedaan. Sowieso elke donderdag de training, maar ook nog een aantal keer toen Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg geblesseerd waren. Vorig jaar was ik tweedejaars A. In Jong Ajax heb ik twaalf wedstrijden gespeeld en nog een aantal in de A-junioren. Dat is niet gek voor iemand van negentien jaar.”

De kans is niet onrealistisch dat Padt zaterdag in de oefenwedstrijd tegen DWV ook weer speelminuten krijgt in Ajax 1. Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer sluiten zich namelijk maandag pas bij de groep aan. ,,Het is aan de trainer om te beslissen of ik zaterdag mag keepen tegen DWV. Het zou mooi zijn, voor het Amsterdamse thuispubliek. Er staat wel meer druk op een oefenwedstrijd in Ajax 1 dan een wedstrijd in Jong Ajax of de A1. Maar als ik een bal goed heb gepakt, is die spanning weg.”

Hoewel Padt met zijn negentien jaar nog jong is, heeft hij wel ambities. ,,Ik wil graag het hele jaar bij dit team blijven. Dus de derde keeper worden.” Toch kiezen clubs vaak voor een ervaren doelman als tweede reserve, weet ook de Amsterdammer. ,,Maar een derde keeper hoeft bijna niet in te vallen. Dan kan een club toch beter een jonge keeper klaarstomen?”


Darko Bodul ziet zijn schot het doel in gaan. Darko Bodul ziet zijn schot het doel in gaan.

Met de bal aan zijn voet kijkt Daley Blind geconcentreerd om zich heen. Met de bal aan zijn voet kijkt Daley Blind geconcentreerd om zich heen.

<i>High five!</i> High five!

Ismaïl Aissati en Evander Sno houden de bal om de beurt hoog. Ismaïl Aissati en Evander Sno houden de bal om de beurt hoog.

Aan het einde van de training lopen de Ajacieden een aantal rondjes op het hoofdveld van de Toekomst. Aan het einde van de training lopen de Ajacieden een aantal rondjes op het hoofdveld van de Toekomst.