Menu
"Liever geen kloosterconstructie"

"Liever geen kloosterconstructie"

Rond 17 oktober komt Ajax Clubnieuws 6 uit. Bij deze alvast een korte preview van het interview met maatschappelijk- en studiecoördinator Ger Boer.

Maatschappelijk- en Studiecoördinator Ger Boer:

"Jongens die ver weg wonen, komen in de problemen. Hoe kom je hier ‘s ochtends? Hoe wil je het combineren met school? Hoe wil je hier ‘s middags dan weer terug zijn? Met het huidige verkeer hebben we lange reistijden. Daarnaast is trainen onder andere ook rust en voeding en niet alleen maar buiten op het veld rennen. Je moet in het dagprogramma ook rust bieden zodat die jongens op een zodanige manier thuiskomen dat ze goed kunnen slapen."

Werkt de combinatie school en Ajax dan wel?

"Oh, absoluut. De studiebegeleiding heeft een heel goede naam bij Leerplicht en Inspectie, dat is ook landelijk bekend. Om eerder genoemde redenen staat het alleen een beetje onder druk. De vraag die ik mezelf daarom stel is: hoe kun je het sociale deel op een andere manier invullen? Dat gedeelte is wat mij betreft namelijk bijna onvervangbaar. Krijg je opvoedkundig gezien de juiste impulsen als je de hele dag alleen met een groep jongens bij elkaar zit? Zonder je eigen buurtgenoten, je eigen cultuur binnen jouw gemeente of andere leeftijdsgenoten die het eens een keer níet over voetbal hebben? Ik vind het te eenzijdig als je je op die leeftijd op die manier ontwikkelt. Wij noemen dat dan ook gekscherend, maar wel gemeend: de kloosterconstructie. Dat is saai en zeker niet meer van deze tijd."

Het hele interview is te lezen in Ajax Clubnieuws 6 dat rond 17 oktober zal verschijnen.