Menu

Lijfsbehoud ondanks nederlaag voor zaterdagamateurs

Ajax hield aan de wedstrijd tegen Bennekom/Tecpool een dubbel gevoel over. Enerzijds de teleurstelling van de nederlaag (1-0), anderzijds is het hoofdklasseschap definitief veilig gesteld voor volgend seizoen.

Maar liefst negen doelrijpe kansen werden door Ajax verprutst. In de eerste helft was Ajax sterker dan Bennekom/Tecpool. De ploeg die derde staat in de rangschikking, werd vroeg in de opbouw gestoord, waardoor vaak de lange bal moest worden gehanteerd. Het leverde Ajax in het eerste kwartier gevaarlijke schoten op van Jamal Ahaddouch en Dick Krommenhoek. In de twintigste minuut zette aanvoerder Mark Geestman (weer hersteld van een hersenschudding) Orville Blankendal bij de eerste paal vrij voor goalie Rob Hilbers. Zijn kopbal belandde bij Aytekin Demirtas, die hard over schoot. Even later zorgde het snel druk zetten door Geestman bijna voor de 0-1. Maar zowel Blankendal als Dilshan Fong waren te laat op de voorzet van Ahaddouch.

En alsof het nog niet genoeg was stuurde de weer sterk spelende Mark Wolthuis met een steekpass Dilshan Fong richting Hilbers. Fong kreeg de stuiterende bal echter niet onder controle. Ook na een halfuur spelen wist Ajax nog niet te scoren. De voorzet van Fong werd door Geestman ingeschoten en kwam op het hoofd van Blankendal, die tot zijn eigen ontzetting de bal naast het doel zag belanden.

Ajax overheerste en speelde best aardig voor zover dat kon op het hobbelige en droge veld. Bennekom liet vijf minuten voor rust eindelijk van zich horen. Anne van der Kolk omspeelde Ajax-doelman Raymond Homoet, maar Wolthuis redde op de lijn.

In de wetenschap dat Ajax veel kansen had laten liggen en dat Bennekom, hevig verwikkeld in de strijd om de derde periodetitel, uit een ander vaatje zou tappen begonnen beide teams aan de tweede helft. Opnieuw liet Ajax de mogelijkheid liggen de score te openen. Fong liep zijn bewaker Meijer eruit, maar zijn voorzet werd door Ahaddouch van dichtbij weer niet verzilverd. Michel Pirovano zette een kwartier na rust Fong vrij voor doelman Hilbers, maar ook zijn schot was te zacht om de Bennekom-keeper in de verlegenheid te brengen. Om moedeloos van te worden.

En zoals zo vaak gebeurd in het voetbalÂ… Indien je zelf niet scoort doet de andere ploeg dat wel. En zo geschiedde. Een kwartier voor tijd schoot Van Meegdenburg vanuit het niets via Homoet op de lat en invaller Johan van den Berg tikte van dichtbij simpel binnen, 1-0.

Ajax leek gebroken maar pakte de draad toch weer op. Maar ook in blessuretijd wisten invaller Rob de Groot (schot en kopbal) en Dilshan Fong het net niet te vinden. Ajax besluit hopelijk met deze nederlaag een serie van vier wedstrijden waarin het niet won. Met nog drie wedstrijden te gaan (Kozakken Boys en Barendrecht thuis en tegen kampioen ASWH uit) is het zeker mogelijk om een hogere plek dan de huidige stand op de ranglijst (11) in te nemen.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet, Pierre Tosch, Mark Wolthuis (74.Rob de Groot), Michel Pirovano, Rivallino Sleur, Aytekin Demirtas, Dick Krommenhoek, Mark Geestman (67. Tayron Dekker), Jamal Ahaddouch, Orville Blankendal (62.Danny Moinat), Dilshan Fong.