Menu
Lindenbergh blikt terug op eerste week

Lindenbergh blikt terug op eerste week

De Ajacieden kregen vrijdagochtend een behoorlijke conditietraining voor de kiezen. De ballen bleven lang liggen maar in het slot van de sessie was het wel raak. Toen mochten de spelers afronden op doel. Onder hen uiteraard ook Olaf Lindenbergh, die zaterdagmiddag met zijn ploegmakkers het eerste oefenduel tegen JOS/Watergraafsmeer zal spelen.

Het gaat goed met de Purmerendse Ajacied. Na de vakantie is hij fit aan het seizoen begonnen met een nieuwe trainersstaf en veel nieuwe ploeggenoten. De eerste week zit er bijna op. ,,Het was een zware week", vindt Lindenbergh. ,,De nadruk ligt op de conditie maar omdat het zo heel warm was, was het extra zwaar. Er is een nieuwe trainer, veel nieuwe spelers en dan is het afwachten wat het gaat worden dit seizoen. Maar ik denk dat we er sterker op zijn geworden en dat we gaan meedoen om het kampioenschap."

De jacht op de titel gaat gebeuren onder leiding van trainer Henk ten Cate. Voor Lindenbergh de derde trainer in evenzoveel jaren. Na Adriaanse bij AZ, Blind in zijn eerste Ajax-jaar, nu dus Ten Cate. ,,Natuurlijk is dat elke keer wel iets anders, want elke trainer heeft zijn eigen dingetjes. Maar in grote lijnen zijn het dezelfde oefenvormen met kleine verschillen. Ik vind deze week de sfeer goed. We zijn natuurlijk nog niet compleet. Er komen nog zeven jongens bij. Dat is best lastig, want wij zijn dan al twee weken bezig."

,,Dat we zo laat compleet zijn, kan vooral een nadeel zijn bij de voorronde van de Champions League. Om zo vroeg te moeten pieken in het seizoen, valt op zich wel mee. We zijn dan al een week of vijf bezig. Dat is te doen. Er hangt wel veel van die duels af, want voor ons is het heel belangrijk om in de Champions League te voetballen."

Voor het zover is, moet Lindenbergh nog een reeks oefenduels afwerken. ,,Dat is altijd wel leuk met rondom het veld heel veel supporters. Ik verwacht dat we zaterdag tegen JOS/Watergraafsmeer allemaal een halve wedstrijd spelen om langzaam te wennen. Van de tegenstanders moeten we natuurlijk makkelijk kunnen winnen, maar het wordt steeds zwaarder."

Voor zichzelf heeft Lindenbergh ook een doel in de voorbereiding. ,,Ritme opdoen en zo goed mogelijk spelen. We hebben best een grote groep en dan weet je dat er veel concurrentie is. Je moet topfit zijn. In het aankomende seizoen wil ik meer spelen dan vorig seizoen. Toen heb ik in 29 officiƫle wedstrijden meegedaan en dat moeten er nu meer worden."