Menu
Lindenbergh: scoren tegen oude club

Lindenbergh: scoren tegen oude club

Uitlopen, een rondootje, mini-partijtjes en afwerken op doel. Daags na het gelijkspel in de Champions League tegen Sparta Praag werkte de selectie een rustige hersteltraining af. In de nababbel op en rondom het trainingsveld passeerden twee clubs opvallend vaak de revue: Sparta Praag en AZ.

Ook Olaf Lindenbergh was in gedachte nog even bij zijn Europese debuut in de Tsjechische hoofdstad Praag. Op zijn competitiedebuut in het Ajax-shirt (tegen Willem II) volgde direct ook zijn Europese debuut in Amsterdamse dienst.
,,Zowel tegen Sparta Praag als Willem II ging het best aardig´´, blikte de middenvelder terug. ,,In Praag controleerden we de wedstrijd wel, maar scoorden we helaas niet. Dat Sparta Praag zoveel kansen zou weggeven hadden we vooraf niet verwacht.´´

Het is toch al een bijzondere week voor de Purmerender. Na Tilburg en Praag strijken de Ajacieden zondagmiddag neer in Alkmaar. In de Alkmaarderhout wacht de topper tegen AZ. Lindenbergh kijkt uit naar het weerzien met zijn oude club.

,,Van AZ moeten we simpelweg winnen'', vertelt Olaf Lindenbergh onomwonden. Tijdens de laatste editie van AZ - Ajax was de middenvelder niet van de partij. Liever denkt hij daarom terug aan de ontmoeting van 28 maart 2004. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd bracht AZ-speler Lindenbergh de thuisploeg alsnog naast Ajax: 1-1. ,,Dat was mijn eerste doelpunt bij AZ'', memoreert de schutter ruim anderhalf jaar later. Lindenbergh, knipogend: ,,Scoren tegen je oude club, dat lijkt me voor komende zondag ook wel wat. Daar teken ik voor.''

Met trainer Danny Blind als aandachtig observant, leidde zijn assistent Gerard van der Lem grote delen van de donderdagmiddagtraining. De Ajacieden trainden vooral op balaannames en afwerken op het doel van Kenneth Vermeer, Hans Vonk en Bogdan Lobont.

De inmiddels uitgetrainde Wesley Sneijder, Lindenbergh, Markus Rosenberg en Hedwiges Maduro keken nog wat toe vanaf een bankje langs de kant. Nabij het kwartet werkten Julien Escudé en Juanfran hun hersteltraining af. Urby Emanuelson en Ryan Babel goochelden wat met een bal.
Vooral Sneijder zal op het trainingsveld nog wel eens hebben teruggedacht aan het gelijkspel in Praag. Ook voor de doelpuntenmaker van gisteravond doet nu slechts één club terzake: AZ.