Menu
Lindenbergh viert verjaardag op gebruikelijke wijze: met gebak

Lindenbergh viert verjaardag op gebruikelijke wijze: met gebak

Olaf Lindenbergh viert vandaag zijn 32ste verjaardag. De vlijtige middenvelder trakteerde zijn ploeggenoten in de ArenA op gebak. ,,Zoals dat gebruikelijk is binnen de selectie'', lacht de dertiger na de ochtendtraining. Een klein etmaal na de aftrap van de verloren Klassieker, viel er toch nog iets te vieren voor Lindenbergh. Het kostte nogal wat moeite, maar de ploeg van de jarige Lindenbergh verliet het kopvolleybalveldje tóch als overwinnaar.

Het is elke keer weer fraai om te zien hoeveel enthousiasme een kopspelletje kan opwekken bij volwassen voetbalmannen. Zoals gebruikelijk streden ook vandaag weer de ‘Nederlanders’, inclusief de 'Nederbelg' Thomas Vermaelen, tegen de ‘Niet-Nederlanders’ om de eer. Elk kopspel weer wordt de koptechniek getraind met een lachend gezicht (in geval van een voltreffer) of juist een blik vol ontzetting (misser).
Hedwiges Maduro, Vermaelen, Klaas Jan Huntelaar en Lindenbergh maakten het zichzelf onnodig lastig tegen de ‘buitenlanders’. Ook al keken Markus Rosenberg, Mauro Rosales, Tomás Galásek en Zdenek Grygera al snel tegen een achterstand aan.

Vooral door een prima servicebeurt van Lindenbergh nam ‘Nederland’ een kleine voorsprong in de tweede set. Groot was de ontzetting toen Galásek en zijn mannen de achterstand ombogen naar een voorsprong. Om uiteindelijk ook de gelijkmakende set binnen te slepen. De beslissende derde set mondde uit in een onvervalste titanenstrijd. Een strijd tussen twee ploegen die niets voor elkaar onder wensten te doen. Laat staan verliezen…

,,Het was nog even zwaar, maar uiteindelijk kwam het toch helemaal goed’’, blikt Lindenbergh terug na de training. Een kleurig netje boordevol hesjes hangt nonchalant over de schouder. Ook een jarige verbindingsspeler, een dag eerder nog controleur tegen Feyenoord, ontkomt niet aan het dragen van noodzakelijke trainingsspullen.
Angelos Charisteas, Yannis Anastasiou en John Heitinga trainden samen met de keepers Maarten Stekelenburg en Hans Vonk gewoon door. De veldspelers trainden op voorzetten en afronden. Op aangeven van de telkens opdribbelende Heitinga, rondden Anastasiou en Charisteas om beurten af op het doel. Van de twee Grieken had vooral Anastasiou het op zijn heupen. De goedlachse aanvaller ramde de ene na de andere bal snoeihard in de touwen. De mooiste volleys belandden stijf in de kruising. Het leverde Anastasiou complimenten op van keeperstrainer Fred Grim en trainer Danny Blind.

Terugblikkend op de verloren Klassieker, noemt Lindenbergh allereerst het grote verschil in spel en mogelijkheden tussen de eerste en de tweede helft. ,,De eerste helft speelden we goed’’, kijkt de verbindingsspeler terug. ,,Helaas kwamen we door een buitenspelgoal achter, al maakten we gelukkig al snel de 1-1. De eerste helft was er verder weinig aan de hand. We hadden alles redelijk onder controle. Als je dan in blessuretijd alsnog ongelukkig achter komt, is dat een domper. De domper werd alleen maar groter toen Feyenoord vlak na rust opnieuw scoorde. De 3-1 was eigenlijk de genadeklap. Je weet dat de Feyenoord-verdediging weinig weggeeft, terwijl hun spitsen gevaarlijk blijven. De tweede helft hebben we ook weinig kansen gekregen.’’
Met wedstrijden tegen Willem II (woensdag, thuis) en ADO Den Haag (zondag, uit) wacht de Ajacieden een belangrijke week. De twee wedstrijden tegen de laagvliegers in de Eredivisie moeten gewonnen worden. Simpel. Hetzelfde geldt trouwens voor de thuiswedstrijd over een kleine twee weken tegen RBC Roosendaal.
,,Dat we woensdag alweer tegen Willem II spelen, is lekker. Kunnen we direct weer aan de gang. Iedereen weet dat we de komende weken punten moeten halen om ons daarmee volledig op de topvijf te kunnen richten.’’