Menu
Lindgren bij selectie voor duel met PSV

Lindgren bij selectie voor duel met PSV

Rasmus Lindgren zit woensdag bij de wedstrijdselectie voor het duel met PSV. De andere aanwinst, Sammy Kuffour, moet de wedstrijd tegen de Eindhovenaren nog aan zich voorbij laten gaan. Wellicht is hij er tegen Feyenoord wel bij.

Over de basiself kon en wilde trainer Adrie Koster dinsdag tijdens de persconferentie nog weinig zeggen. ,,Dat staat nog niet vast”, zei de trainer, die wel verklapte dat Kenneth Perez in de basis begint tegen zijn oude club. Dat Lindgren wel bij de selectie zit en Kuffour nog niet, is volgens Koster niet meer dan logisch. ,,Rasmus is topfit en heeft heel veel wedstrijdritme. Bij Kuffour is dat anders. Hij heeft vier maanden niet gespeeld. We willen geen risico’s met hem nemen. Misschien is hij klaar voor het duel met Feyenoord.”

Koster verwacht woensdag een zware wedstrijd tegen PSV. ,,Ik heb hun wedstrijd tegen Excelsior gezien. Daarin kon PSV niet overtuigen. Maar morgenavond zijn de belangen veel groter. Ik weet zeker dat PSV er dan wel staat.” Het duel met PSV is ontzettend belangrijk met het oog op de strijd om het landskampioenschap. Bij winst slinkt het gat met de koploper uit Eindhoven tot twee punten, bij verlies wordt het verschil acht punten. ,,We moeten winnen om aansluiting te houden”, zegt Koster. ,,Maar zelfs als we verliezen, is de titel nog altijd haalbaar. Wat er woensdag ook gebeurt, ik denk dat de competitie tot het einde spannend blijft.”

Edgar Davids en John Heitinga stonden dinsdagmiddag de pers te woord in de ArenA. Edgar Davids en John Heitinga stonden dinsdagmiddag de pers te woord in de ArenA.

Edgar Davids deelt de mening van de trainer. ,,Bij winst zet PSV een goede stap richting het kampioenschap”, aldus de aanvoerder. ,,Maar het is dan nog echt niet beslist. Kijk maar hoe het vorig seizoen liep.” Davids trainde dinsdag nog niet voluit mee. ,,Ik heb een beetje last van mijn knie”, zei hij. ,,Maar ik ga er vanuit dat ik wel kan spelen.” Datzelfde geldt voor John Heitinga. De verdediger liep in de wedstrijd tegen Vitesse een lichte voetblessure op, maar denkt het duel met de Brabanders te kunnen halen. ,,Ik heb een forse tik gekregen en mijn voet was behoorlijk opgezwollen, maar normaal gesproken moet ik er staan morgen.”

Houd Ajax TV in de gaten voor een registratie van de laatste training en de persconferentie van Adrie Koster.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Ajax - PSV op je pc bekijken?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>