Menu
Lindgren klaar voor Klassieker

Lindgren klaar voor Klassieker

Rasmus Lindgren maakte vorige week zijn rentree in Ajax 1. De Zweed kampte lange tijd met enkelblessures, maar is nu weer helemaal fit. ,,Ik ben klaar voor de Klassieker.”

Rasmus Lindgren vrijdag tijdens de voorlaatste training in voorbereiding op Ajax - Feyenoord. Rasmus Lindgren vrijdag tijdens de voorlaatste training in voorbereiding op Ajax - Feyenoord.

De Klassieker: Lindgren bewaart er goede herinneringen aan. Afgelopen seizoen won Ajax in de ArenA met 3-0 van Feyenoord. Het was voor de middenvelder zijn eerste wedstrijd in het Ajax-shirt nadat hij in de winterstop door de Amsterdamse club was teruggekocht van FC Groningen. ,,We waren die dag vooral echt heel goed als team”, blikt hij terug op de overtuigende zege. ,,En ik gaf nog een assist bij het tweede doelpunt van Klaas Jan Huntelaar.”
We zijn inmiddels ruim een jaar verder. Lindgren is belangrijk voor Ajax, was voor de winterstop zelfs even aanvoerder van het team van Marco van Basten, maar raakte voor de winterstop geblesseerd aan zijn rechterenkel. ,,En toen ik daar net van was hersteld, blesseerde ik mijn linkerenkel.” Dat was in januari, net op het moment dat de competitie weer werd hervat.
Ajax won nog na de winterstop nog wel uit bij NEC, maar leed daarna vier keer op rij puntenverlies. Bij het uitduel met Groningen (1-0-verlies) zat Lindgren vanwege zijn blessure nog niet bij de selectie. Ten tijde van de wedstrijden tegen sc Heerenveen (0-1-verlies) en Heracles Almelo (2-2) was hij wel fit, maar niet topfit. Van Basten posteerde hem in die twee thuiswedstrijden dan ook op de bank.

Vorige week, toen Ajax het in Arnhem moest opnemen tegen Vitesse, pakte Lindgren zijn eerste speelminuten van 2009. Hij kwam in de tweede helft het veld in voor Vurnon Anita. Ajax stond op dat moment al met 3-1 achter. ,,Het was fijn om weer te voetballen”, aldus Lindgren. ,,Maar een prettig moment om in de ploeg te komen was het natuurlijk niet. We stonden achter en we probeerden toch iets te forceren. Maar dat lukte niet echt. Integendeel: we kregen counter op counter tegen en verloren met 4-1.”
Vier wedstrijden op rij zonder zege. In Amsterdam is dan het woord crisis onvermijdbaar. ,,Het is inderdaad een behoorlijk hectische periode”, erkent Lindgren. ,,Het belangrijkste is dat we nu gewoon de rust proberen te behouden in de ploeg. We moeten geen gekke dingen gaan doen.” Een zege op Feyenoord aanstaande zondag kan een flinke bijdrage leveren aan het rust binnen de club en het team. ,,Er staat behoorlijk veel druk op deze wedstrijd. Maar ik denk dat we daar goed mee om kunnen gaan. Iedereen heeft zin in de Klassieker. Het is een mooie manier om iets recht te zetten.”
Lindgren is ervan overtuigd dat Ajax kan winnen van Feyenoord. ,,Ik vind dat wij de betere ploeg hebben”, zegt hij. ,,Maar we moeten er wel voor zorgen dat we dat zondag ook laten zien.” Of hij verzekerd is van een basisplaats, durft hij nog niet te zeggen. ,,Ik hoop het wel”, besluit hij. ,,Ik ben er in ieder geval klaar voor.”