Menu
Lindgren nu écht rijp voor Ajax

Lindgren nu écht rijp voor Ajax

Rasmus Lindgren is na 2,5 jaar FC Groningen terug bij Ajax. De middenvelder is volgens eigen zeggen nu pas écht rijp voor Ajax 1. ,,Ik heb me goed ontwikkeld”, zegt de Zweed, die met rugnummer 23 gaat spelen.

Rasmus Lindgren: de nieuwe nummer 23 van Ajax. Rasmus Lindgren: de nieuwe nummer 23 van Ajax.

De avond is al gevallen als Rasmus Lindgren de laatste handtekeningen onder zijn nieuwe contract zet. Vlak daarna maakt hij met Ajax TV nog een rondje door de gangen van de ArenA. De tv-ploeg en de nieuwe aanwinst staan even stil bij de selectiefoto van het seizoen 2005/2006. Helemaal links staat hij, aan de buitenkant, met aan zijn rechterzijde Urby Emanuelson. Niet lang nadat de foto op de Amsterdamse Magere Brug genomen werd, verkaste hij naar Groningen. Eerst werd hij verhuurd, later overgenomen. Nu, tweeënhalf jaar later, is Lindgren qua uiterlijk weinig veranderd. ,,Maar qua spel wel”, zegt de voetballer. ,,Ik heb bij Groningen een mooie tijd beleefd, we hebben veel successen behaald en ik heb me persoonlijk goed ontwikkeld. In 2005 was ik nog niet klaar voor het eerste van Ajax. Nu wel. Ik vind het fantastisch om weer terug te zijn en wil de concurrentie aan te gaan met de basisspelers.”

Rasmus Lindgren proost met technisch directeur Martin van Geel. Rasmus Lindgren proost met technisch directeur Martin van Geel.

Martin van Geel is ontzettend tevreden dat Lindgren is teruggekeerd bij de club waar hij als jeugdspeler in 2003 zijn eerste contract tekende. ,,Het is natuurlijk altijd opvallend als een club een speler eerst verkoopt en daarna weer terughaalt”, aldus de technisch directeur na de contractondertekening. ,,Maar vreemd is het niet. Rasmus is nu veel rijper dan tijdens zijn eerste periode bij Ajax. Hij bezit veel duelkracht en heeft daarnaast een ontzettend goede wedstrijdmentaliteit. Met zijn komst is de selectie opnieuw een stuk steviger geworden.”

In februari 2005 maakte Lindgren in de uitwedstrijd tegen NAC zijn eerste Ajax-debuut. ,,Ik kan het me nog goed herinneren", zegt hij. ,,Boukhari scoorde twee keer." Wanneer hij zijn tweede Ajax-debuut gaat maken is nog niet bekend. Lindgren staat waarschijnlijk dinsdagochtend voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe collega’s. ,,Ik heb er erg veel zin in", zegt hij. ,,Het is altijd fijn om zo snel mogelijk mee te kunnen draaien."

Bekijk dinsdag op Ajax TV het interview met Rasmus Lindgren.
Naar de website van Ajax TV >>