Menu
Lindgren twijfelgeval voor Groningen

Lindgren twijfelgeval voor Groningen

Ajax opent zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Martin Jol kan daarbij wellicht niet over Rasmus Lindgren beschikken. De Zweed heeft aan de midweekse ontmoeting met PAOK Saloniki lichte knieklachten overgehouden, zo vertelde Jol vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie.

Kort nadat Ajax en Dinamo Kiev vrijdag aan elkaar gekoppeld waren tijdens de loting schoof Jol aan voor het wekelijkse persmoment. In de persruimte van Sportcomplex de Toekomst ging de trainer van Ajax onder meer in op Ajax’ komende tegenstander op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Hij noemde Kiev daarbij de zwaarst mogelijke tegenstander.

Ook keek de trainer van Ajax vooruit naar de opening van de competitie, zondag in Groningen. Of Jol in het noorden van Nederland over voormalig Groningen-speler Rasmus Lindgren kan beschikken zal nog moeten blijken. De Zweed heeft aan het duel met PAOK Saloniki lichte klachten aan zijn rechterknie overgehouden. Zaterdag zal duidelijk worden of de middenvelder met Ajax naar Groningen reist. Een dag later staan beide ploegen in de Euroborg tegenover elkaar.

Jol treft in Groningen een oud-collega. Pieter Huistra, vorig seizoen eindverantwoordelijk voor Jong Ajax, is sinds dit seizoen hoofdtrainer van FC Groningen. Over Groningen zei Jol: ,,Ze zijn thuis vaak lastig te bestrijden voor tegenstanders. Daarnaast hebben ze zich de afgelopen periode redelijk versterkt.”

Eyong Enoh (hamstring) en Nicolas Lodeiro (middenvoetsbeentje) zijn, net als de langdurig uitschakelde Timothee Atouba, in tegenstelling tot twijfelgeval Lindgren niet beschikbaar voor de eerste competitiewedstrijd van Ajax. Ook de geschorste aanvoerder Luis Suarez en Jan Vertonghen ontbreken. Mounir El Hamdaoui is wel beschikbaar. De nieuwe spits van Ajax gaat in Groningen zijn officiële debuut maken. ,,Hij heeft bij AZ veel doelpunten gemaakt. Bovendien heeft hij AZ de titel en de Johan Cruijff Schaal gebracht. Ik hoop dat hij ons dat ook gaat brengen.” Hoeveel doelpunten Jol van El Hamdaoui verwacht? ,,Minimaal vijftien tot twintig goals. Ik hoop dat hij daar zondag mee begint.”

FC Groningen - Ajax begint zondag om 14.30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Hoeveel denk jij dat het zondag wordt? Voorspel de uitslag op Toto.nl!