Menu
Lindgren verliest met Zweden van Oranje

Lindgren verliest met Zweden van Oranje

Veel Ajacieden speelden woensdag interlandvoetbal. Rasmus Lindgren verloor in de ArenA tijdens zijn debuutwedstrijd voor Zweden met 3-1 van Oranje. Nederland B, met Siem de Jong, verloor op zijn beurt weer van Jong Zweden.

Debutant Rasmus Lindgren in duel met Wesley Sneijder. Debutant Rasmus Lindgren in duel met Wesley Sneijder.

Door de afwezigheid van Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg was Lindgren de enige speler van Ajax op het veld bij Nederland - Zweden. Natuurlijk stonden er op het Amsterdamse gras wel veel voormalig Ajacieden op het veld. Wesley Sneijder, één van hen, stond aan de basis van de openingstreffer. Uit zijn voorzet kopte Robin van Persie in de 33ste minuut raak.

Oranje, dat de hele wedstrijd de beste ploeg op het veld was, kwam vlak na rust op 2-0. Rafael van der Vaart slalomde in de 48ste minuut richting achterlijn en legde de bal goed terug op de inlopende Van Persie. Zweden kwam daarna op 2-1 dankzij een afstandsschot van Kim Källström. In blessuretijd kopte Dirk Kuyt de 3-1 binnen op aangeven van Tim de Cler.

Voor Oranje een prima oefenzege, voor Rasmus Lindgren een debuut waar hij waarschijnlijk meer van had voorgesteld.

Siem de Jong speelde de hele wedstrijd bij Nederland B. FOTO: PROSHOTS/Dennis Spaan Siem de Jong speelde de hele wedstrijd bij Nederland B. FOTO: PROSHOTS/Dennis Spaan

Nederland B:

Het schaduwteam van het grote Oranje speelde voor het eerst sinds 1989 weer een wedstrijd. Helaas voor trainer Johan Neeskens en zijn assistent Dennis Bergkamp ging de 'comebackwedstrijd' verloren. Zweden sprong beter met de kansen om en scoorde via Emir Bajrami, Denni Avdic en Ola Toivonen. Siem de Jong, die in de eerste helft nog een goede kans kreeg, was de enige Ajacied die speelde. Kenneth Vermeer bleef de hele wedstrijd op de bank vanwege lichte liesklachten. Gregory van der Wiel verliet maandag geblesseerd het trainingskamp.

Overige oefeninterlands:

Dennis Rommedahl verloor met Denemarken met 0-1 van Wales. Craig Bellamy maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Het België van Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen kwam bij Luxemburg niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Kevin Mirallas zette de Rode Duivels na 23 minuten op voorsprong, maar Luxemburg kwam direct na rust via Mario Mutsch weer op gelijke hoogte. Bij Frankrijk - Uruguay vielen geen doelpunten: 0-0. Luis Suarez en Bruno Silva begonnen beiden in de basis tegen de vice-wereldkampioen.

Oranje voor spelers tot 18 jaar verloor een oefenwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van België met 0-3. Bij het team van Kees Zwamborn stonden vier Ajacieden in de basis: Lorenzo Burnet, Rodney Sneijder, Geoffrey Castillion, Florian Jozefzoon. Roly Bonevacia viel in.