Menu
Lindgren voelt zich steeds beter

Lindgren voelt zich steeds beter

Voorzichtig schiet Rasmus Lindgren de bal richting fysiotherapeut Frank van Deursen. De gekwetste hamstring van de Zweed wordt deze middagtraining lichtjes belast. De Ajacied is voor zijn gevoel dichtbij een terugkeer in de ploeg van Adrie Koster.

,,Het gaat gelukkig steeds beter’’, vertelt Lindgren aan de rand van het trainingsveld. De hamstringblessure die hem eerder dit seizoen bij FC Groningen ook al velde, is bijna genezen. Voor zijn gevoel dan. ,,Ik hoop dat de hamstring goed reageert. Als het goed aanvoelt, dan kan ik morgen misschien weer met de groep meetrainen.’’

Terwijl hij zijn verhaaltje vertelt, parelen minuscule zweetdruppels van het voorhoofd van de Zweed. Uit de gulle lach rond zijn lippen spreekt tevredenheid, maar ook opluchting. Lindgren is slechts met een doel bij Ajax teruggekeerd. Het selectielid met het rugnummer 23 wil zoveel mogelijk spelen. Al helemaal na de thuiswedstrijd tegen Sparta.

Rasmus Lindgren loopt een ronde uit. Fysiotherapeut Frank van Deursen houdt op de achtergrond een oogje in het zeil. Rasmus Lindgren loopt een ronde uit. Fysiotherapeut Frank van Deursen houdt op de achtergrond een oogje in het zeil.

Tegen de Rotterdammers gaf Lindgren een fraai voorproefje van wat hij zoal in zijn mars heeft. De van FC Groningen overgekomen Ajacied vertolkte een glansrol in de met 6-2 gewonnen wedstrijd. Lindgren bekroonde zijn sterke optreden bovendien met zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst. Ruim een week later was alles alweer anders. De hamstringkwetsuur veroordeelde de Ajacied tot toekijken. Op televisie zag hij zijn ploeg zondag in Breda winnen van NAC (3-2).

,,Toekijken is altijd vervelend’’, kijkt Lindgren met een gezonde dosis tegenzin terug op de achterliggende zondagmiddag. ,,Afgelopen weekend helemaal, want ik voelde me goed. Helaas kon het niet anders tegen NAC. Je wilt altijd spelen. Maar het besef dat dat door die blessure toch niet mogelijk was, maakte dat ik toch rustig heb kunnen kijken. Ik was daardoor tijdens de wedstrijd niet zenuwachtig of zo.’’

Terwijl de groep fitte Ajacieden verderop verder traint, verlaat Lindgren het veld. Op de terugweg naar de ArenA wacht een haag enthousiaste Ajax-fans. De Zweed probeert zoveel mogelijk fans van dienst te zijn. Krabbels worden gezet in boekjes, op kaarten, voetbalshirtjes, petjes en tassen. Ook de handtekening van een geblesseerde Ajacied blijkt bijzonder gewild.

Lindgren deelt na de training handtekeningen uit aan de fans. Lindgren deelt na de training handtekeningen uit aan de fans.