Menu
Linkspoten versus rechtspoten

Linkspoten versus rechtspoten

Je kan spelers op allerlei manieren onderverdelen. Naar linie, leeftijd, nationaliteit of zelfs schoenkleur. Een andere optie is om de linksbenige spelers tegenover de rechtsbenige spelers te zetten. Zo ontstond er dinsdag tijdens de training een groep ‘linkspoten’ met hesje versus een groep ‘rechtspoten’ zonder hesje.

Met regelmaat van de klok duiken de spelers één voor één voor het doel op. Afwisselend bediend vanaf de linker- en rechterflank. Als de oefening foutloos gaat hoor je slechts het tikken van de bal en een luidkeels ‘ja’ als de bal ergens op het parcours kan worden ingespeeld. Bij een geslaagde afronding op doel laat Frank de Boer zijn tevredenheid duidelijk blijken. ‘Wow! Heerlijk!’ klinkt het dan uit zijn mond. Ook keeperstrainer Carlo l’Ami laat geregeld zijn genoegen blijken als een van de doelmannen een goede redding verricht. Zo valt er vanuit verschillende perspectieven geregeld iets te genieten op het biljartlaken tussen de Oostenrijkse Alpentoppen.

Hennie Spijkerman heeft ondertussen oog voor detail. Voor vrijwel iedereen heeft de gedreven assistent-coach een aanwijzing, opmerking of compliment in de aanbieding. Als een ware voetbaldocent coacht hij zijn pupillen. Aan de andere kant van het veld houdt – toeval of niet – erkend linkspoot De Boer de verrichtingen van de in hesjes gehulde linksbenige spelers in de gaten. Er ontgaat hem niets. Een oefening half doen zit er niet in. En als er wel een moment van verslapping optreedt, schalt direct de stem van Spijkerman over het veld. Alles draait om beter worden. Zeker tijdens de voorbereiding op een nieuw seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Dag 2 van het trainingskamp in Oostenrijk begon met een groepsgesprek op het veld. Dag 2 van het trainingskamp in Oostenrijk begon met een groepsgesprek op het veld.
Keeper Xavier Mous in actie. Keeper Xavier Mous in actie.
Er stonden dinsdag twee trainingen op het programma. Er stonden dinsdag twee trainingen op het programma.
De spelers kregen verschillende oefeningen zonder bal voorgeschoteld. De spelers kregen verschillende oefeningen zonder bal voorgeschoteld.
Frank de Boer temidden van zijn spelers. Frank de Boer temidden van zijn spelers.
Aanvaller Arek Milik lest de dorst. Aanvaller Arek Milik lest de dorst.
Assistent-coach Hennie Spijkerman geeft aanwijzingen. Assistent-coach Hennie Spijkerman geeft aanwijzingen.
Richairo Zivkovic wurmt zich los van zijn tegenstander. Richairo Zivkovic wurmt zich los van zijn tegenstander.
Lasse Schöne in duel met Nick Viergever. Lasse Schöne in duel met Nick Viergever.
Frank de Boer geeft instructies aan zijn spelers. Frank de Boer geeft instructies aan zijn spelers.