Menu

Litmanen: 'Alles moet beter'

Jari Litmanen speelde voor het eerst sinds zijn terugkeer in het rood-witte shirt. De Fin startte meteen in de basis en werd na een uur gewisseld voor Pienaar. Hij was niet erg tevreden over zijn eerste optreden. Zowel het team als hijzelf kan beter, vindt hij.

Litmanen: ,,Ik vond het leuk om weer thuis te zijn, alleen was de wedstrijd niet geweldig, zowel van mijzelf als van de ploeg. Maar het belangrijkste is dat we met 2-0 hebben gewonnen, de drie punten zijn binnen. We zijn goed begonnen in de eerste helft, daarna zakte het wat af. In de tweede helft was het wachten op de eerste goal."

Litmanen vond het niet vreemd dat hij niet meteen uitblonk. Dat hij werd gewisseld na een uur spelen, verbaasde hem evenmin. ,,Ik moet nog aan de spelersgroep wennen, dat geldt andersom ook. Het kan allemaal beter. Ik had nog door kunnen gaan, maar ik ben ziek geweest. Ik heb maar een paar keer rustig kunnen trainen deze week. Bovendien heb ik een gedeelte van de voorbereiding bij Liverpool gemist vanwege een lichte blessure. Ik heb een weekje met de reserves getraind. Ik heb nog wat wedstrijden en wat tijd nodig, ik mis nog kracht en scherpte. Bij Ajax wordt anders getraind. Daar moet ik aan wennen."

Bijna scoorde Litmanen een doelpunt. ,,Ik scoorde net niet, zoals het de hele wedstrijd net niet was. Er moet nog een hoop verbeterd worden", besloot de Ajacied.

Litmanen maakte zijn rentree in de Arena, voor Boukhari was het zijn 'entree'. De linker vleugelspits speelde zijn eerste minuten in de Arena. Twintig minuten voor tijd verving hij Andy van der Meyde. Boukhari: ,,Het ging wel goed, vond ik. De supporters waren ook goed. En het stadion was bijna vol, ik wilde me graag bewijzen. Ik vind niet dat ik mijn visitiekaartje al heb afgegeven, dat komt pas als je een hele wedstrijd goede dingen laat zien. Maar dat komt nog wel. De volgende stap is dat ik meer minuten speel en wie weet wanneer ik een hele wedstrijd zal spelen."

Ook Boukhari vond het spel van Ajax in de wedstrijd matig. ,,In de eerste minuten begonnen we agressief, Zwolle leed veel balverlies. Wij hadden drie mogelijkheden om te scoren, maar dat verzuimden we. Daarna brak een fase aan waarin wij balverlies leden. Gelukkig kon Zwolle daar niet van profiteren. Ik kan ze niet kwalijk nemen dat zij alleen maar verdedigden. Zwolle komt net in de Eredivisie en dan kun je in de uitwedstrijd tegen Ajax niet veel meer doen. Die wedstrijd is voor hun erg lastig", analyseerde Boukhari.

Vond hij het jammer dat hij niet samen met Litmanen in het veld stond? ,,Dat valt wel mee. Litmanen heeft een goede wedstrijd gespeeld en de tijd dat ik met hem in het veld sta, komt nog wel", antwoordde Boukhari.