Menu

Litmanen: ''Als supporter van Ajax heb ik gewonnen''

Het zelfvertrouwen van de Ajacieden is gegroeid door de winst van het Amsterdam Tournament. De spelers zijn allemaal opgelucht door de overwinning en het goede spel. Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Liverpool, gaven enkele spelers hun reactie.

De zelf zeer goed spelende Daniel Cruz:,,Iedereen speelde goed. Als we tegen AC Milan zo hadden gespeeld, hadden we die wedstrijd ook gewonnen. Ik speelde zelf lekker, rechts in de verdediging. Als jonge speler maakt het niet zo veel uit waar je speelt, je wil gewoon voetballen." Volgens de Colombiaan is de toernooizege van vandaag is erg belangrijk. ,,Het geeft ons veel zelfvertrouwen, vooral met het oog op de wedstrijden tegen Celtic, dat is nu belangrijker dan de competitie."

Keeper Bogdan Lobont stond het hele duel op doel, in plaats van Fred Grim. ,,Het was een goede wedstrijd. De tweede helft speelden we beter dan de eerste helft maar over het hele duel gezien kregen we veel scoringskansen. Over mijn eigen spel ben ik ook tevreden. Liverpool heeft twee van de beste spitsen van Europa, Fowler en Owen, die het onze verdediging behoorlijk lastig maakten. Ik ben blij met de overwinning, het hele team heeft erg goed gespeeld vanavond", aldus de Roemeen.

John O'Brien kwam in tegenstelling tot in de wedstrijd tegen AC Milan niet in actie. ,,Ik had na donderdag wat last van mijn achillespees. Ik vind het wel heel jammer dat ik niet heb gespeeld in zo'n goede wedstrijd."

Jari Litmanen was een van de belangrijkste spelers voor het publiek in de wedstrijd. ,,Als speler van Liverpool heb ik verloren, maar als supporter van Ajax heb ik gewonnen", liet een zich naar de bus haastende Litmanen weten.