Menu

Litmanen beseft terugkeer nog niet

Litmanen komt drie jaar nadat hij Ajax verliet, weer 'thuis'. Enkele dagen voor het sluiten van de transferperiode kwam de droomtransfer voor de Fin toch rond. Litmanen beseft het allemaal nog niet zo goed. ,,Ik ben niet weer Ajacied, maar ik ben er altijd een gebleven", benadrukt hij.

Litmanen bereidt zich momenteel met Finland voor op de kwalificatiewedstrijd tegen Wales, die voor zaterdag op het programma staat. Het wordt hem echter lastig gemaakt zich daar goed op te concentreren. Het regent aanvragen voor de populaire Ajacied bij de Finse perschef.

Litmanen: ,,Ik moet me eerst concentreren op de interland van zaterdag, dat is niet makkelijk, maar het leven gaat door. Ik worstel nog een beetje met het besef dat ik weer 'thuis' ben. Uiteindelijk is het toch allemaal heel snel gegaan. Ik kijk ernaar uit om alle oude bekenden en fans weer te ontmoeten. De ontvangst in de Arena tijdens het Amsterdam Tournament van vorig jaar ben ik nog niet vergeten."

Litmanen zal zich op maandag 9 september bij de groep voegen. Om 10.30 uur traint de selectie van Koeman, inclusief de nieuwste aanwinst.