Menu

Litmanen blijft ongeslagen in De Kuip

Jari Litmanen verloor in totaal slechts een keer van Feyenoord en dat was niet in Rotterdam. De Fin stond zondagmiddag voor de twaalfde keer in het veld tegen de Feyenoorders en weer won Ajax, 1-2. ,,Ik heb nog nooit verloren hier", sprak Litmanen trots.

,,We hebben weinig kansen weggeven", zei Litmanen na afloop. ,,De concentratie was goed en wij creƫerden veel kansen, maar soms lukte het net niet. Gelukkig scoorden we wel twee keer. In de tweede helft gaven we een goal weg en kregen we het moeilijker. Feyenoord had ook kansen waardoor het nog alle kanten op kon. Beide elftallen wilden voetballen. Logisch, want dit zijn de mooiste wedstrijden voor een voetballer."

Litmanen vroeg in de tweede helft zelf om een wissel. ,,Ik voelde me slap en speelde daardoor niet goed. Ik was meer met mezelf bezig. Een aantal passes en ballen raakte ik kwijt, een aantal had ik af moeten maken", lichtte hij toe.

Zlatan was opnieuw op dreef. Vorig seizoen scoorde de Zweed nog het openingsdoelpunt, dit duel bleef hij zonder treffer maar zijn spel was weer schitterend om te zien. Toch werd hij gewisseld. ,,Ik had pijn in het linkerbeen. Ik had er een tik op gekregen en kon niet verder spelen." Zlatan was tevreden met zijn eigen spel en dat van het team. ,,We speelden goed en de tactiek was goed. Tegen het einde van de wedstrijd had het nog twee kanten op gekund, maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Ik vind dat het steeds beter gaat, met het team en daardoor ook met mij. We hebben een goed team en ik voel me meer op mijn gemak", aldus de Zweed. Herhaaldelijk werd hij gewezen op het feit dat Litmanen hem beter zou doen spelen. Zlatan: ,,Litmanen is een erg goede speler met veel ervaring. Hij weet hoe hij moet spelen. Daarbij praat hij veel met de spelers, dus ook met mij. Tot nu toe gaat het heel goed. Nu moeten we dat vasthouden", luidde zijn commentaar.