Menu

Litmanen brengt geluk voor familie Tas

De heer Tas en zijn dochter waren zaterdagavond eregasten tijdens de wedstrijd Ajax-Zwolle. De 40.000e seizoenkaarthouder van Ajax dit seizoen werd gehuldigd en Tas was de gelukkige.

Tas had jarenlang een seizoenkaart in de Meer. Toen Ajax naar de Arena verhuisde, ging hij mee met zijn club. In '96 -'97 zegde hij zijn seizoenkaart op, om er enkele weken geleden weer een aan te schaffen. ,,Ik moest op het laatst altijd alleen en mijn huis werd verbouwd. Ik heb een gezin met twee kinderen, dus dat alles bij elkaar kostte nogal wat geld. Daarom zegde ik op. Maar nu Jari weer terug is zei mijn dochter gelijk: ,,Pap, we moeten weer seizoenkaarten kopen hoor." Dat deed hij. En hij viel er gelijk mee in de prijzen.

De 19-jarige dochter van Tas is een ongelooflijke Litmanen-fan. Ze heeft een Barcelona-shirt en een Liverpool-shirt van de Fin. Die van Ajax heeft ze nog niet, die wordt zo snel mogelijk aangeschaft. Tas: ,,Als Jari scoort moet ze altijd huilen. Toen bekend werd dat hij terug kwam zei ik tegen haar dat ze daarom ook moest huilen, en dat deed ze. Ze is helemaal gek van hem." Nog voor de Fin zijn officiele rentree had gemaakt, bracht hij dus al geluk voor het gezin uit IJsselstein.

Tas denkt dat Ajax komend seizoen zeker weer kampioen gaat worden. ,,En ik denk dat ze in de Champions League ook ver zullen komen. Het is een goed team. Ik vind het alleen wel heel jammer dat Van der Vaart weer geblesseerd is geraakt. Maar gelukkig hebben we Litmanen nog", besloot een wat beduusde mijnheer Tas.

Voor iedereen die, net als mijnheer Tas, Ajax elke week wil zien spelen, zijn er nog enkele honderden seizoenkaarten verkrijgbaar.