Menu

Litmanen debuteert bij Liverpool met verlies

LONDEN (ANP/RTR) - Crystal Palace heeft in de halve eindstrijd van het toernooi om de Engelse League Cup voor een stunt gezorgd door Liverpool met 2-1 te verslaan. Jari Litmanen, juist van Barcelona overgenomen, maakte woensdag als invaller zijn debuut bij Liverpool. De Fin bereidde de tegentreffer van Smicer voor.

Crystal Palace, uitkomend in de eerste divisie, keek bepaald niet op tegen de befaamde opponent. Doelman Sander Westerveld ondervond dat aan den lijve. In de tweede helft was hij twee keer kansloos, op inzetten van de Let Rubins en Morrison.

Liverpool had tot dat moment weinig laten zien. Of het moest het missen van kansen zijn. De Engelse internationals Heskey en Owen zullen hopen dat de nieuwe bondscoach Eriksson de beelden van hun gestuntel niet onder ogen krijgt.

Nadat Crystal Palace op 1-0 was gekomen, stuurde Liverpool-trainer Houllier Litmanen het veld in. De ingreep had niet direct succes. Barmby en Biscan faalden opzichtig in de afwerking. Morrison maakte even later het leed nog erger met de 2-0. Litmanen verzachtte het vervolgens door Smicer in stelling te brengen. De Tsjech maakte de return toch nog hoopgevend.