Menu

Litmanen en Bergkamp door in FA Cup

Arsenal hield zaterdag vreselijk huis tegen Queens Park Rangers (6-0). Dennis Bergkamp maakte het laatste doelpunt voor de 'Gunners'. Queens Park Rangers was voorheen een topclub, maar speelt inmiddels in de eerste divisie. QPR maakte zichzelf al kansloos door twee eigen doelpunten van Plummer en Rose. Arsenal scoorde er op los via Wiltord (2), Pires en Bergkamp.

Liverpool, met Litmanen, schakelde Leeds United uit. De ploeg van doelman Westerveld won met 2-0 dankzij goals in de slotfase van Barmby en Heskey. Leeds had in het duel de beste kansen, maar Barmby brak in de 88e minuut de ban voor Liverpool. Manchester City versloeg Coventry dankzij een goal in de laatste minuut van Goater. Ook Southampton (3-1 tegen Sheffield Wednesday) ging door.

Everton heeft zich in de vierde ronde van de FA Cup verslikt in Tranmere Rovers, een bescheiden clubje uit de eerste divisie. Tranmere won op bezoek met afgetekende cijfers (3-0). Andere grote verrassingen in het Engelse bekertoernooi bleven uit. Aston Villa ging op eigen veld tenonder tegen Leicester City (1-2).

Tranmere vecht tegen degradatie in de op een na hoogste divisie. De club had daarom een heerlijke middag op Goodison Park. Yates (2) en Koumas zetten grote broer Everton voor schut.

Amateurclub Kingstonian stuntte bijna tegen Bristol City, maar de eerstedivisionist maakte in de laatste minuut gelijk (1-1). Beide clubs gaan op herhaling. De amateurs van Dagenham en Redbridge streden dapper tegen Charlton Athletic. Na negentig minuten, toen het 0-0 stond, droomden de fans al van een volgend avontuur, maar Charlton won toch in de verlenging (1-0).

Van de grote clubs verloor Aston Villa. De ploeg van George Boateng redde het niet op eigen veld tegen Leicester City. De IJslander Arnar Gunnlaugsson, oud-Feyenoorder, maakte in de 83e minuut de winnende treffer voor de bezoekers. Ook Ipswich verloor, met 1-0 van Sunderland. Manchester United is zondag verrassend uit het toernooi om de FA Cup gezet. West Ham was daarvoor voor eigen publiek op Old Trafford verantwoordelijk: 0-1. Paolo di Canio maakte een kwartier voor tijd de treffer.

In het Schotse bekertoernooi behaalde Glasgow Rangers, met Ronald de Boer, een zege op Berchin City. De overwinning op de tegenstander uit de derde divisie was niet bepaald overtuigend (2-0). Voor de club van trainer Advocaat vonden alleen Johnston en Miller het doel. Hibernian, een andere topclub uit het Schotse voetbal, verpletterde Clyde met 6-1. (ANP)